Gazdaság

EGYSZERI APANÁZSOK

admin
admin

1996. 03. 06. 00:00

A közelmúltban csődhelyzetbe jutott Bakonszeg, Szerencs, Nágocs és Tiszabő egyszeri apanázst kapott a kabinettől. A 250 millió forintos támogatás ugyan nem borítja fel az államháztartást, gyakorlattá válása azonban rendkívüli veszélyeket rejthet magában. Ezt követően Tállya és Páty is fizetésképtelen helyzetbe került. Sokan ezeket a likviditás-zavarokat csak a kistelepülések gyermekbetegségeként szignálták. Rájuk cáfoltak azonban azok a híradások, amelyek a “sztárolt” nagyvárosok – köztük Székesfehérvár és Győr – fizetési gondjairól reppentek fel az elmúlt hetekben. Becslések szerint a csődközeli települések száma a negyvenet súrolja, de legalább félezer olyan önkormányzat van, melyek csak az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került településeknek járó központi keretből tartják fenn magukat. A csődpestis szele úgy tűnik könnyen meglegyintheti bármelyik önkormányzatot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.