Gazdaság

NAGYVÁLLALATI FELMÉRÉS – Fizetőképes kereset

admin
admin

1996. 01. 03. 00:00

Kisebbek a fizetések a magyar tulajdonban levő, mint a részben vagy egészben külföldi tulajdonú cégek esetében. A múlt évi emelések ugyanakkor nem követték az inflációt.

Többek között ezt állapítja meg az a felmérés, amit a Price-Waterhouse Humán Erőforrás Szaktanácsadó Csoportja készített. A hat éve működő csoport immár harmadik alkalommal adja ki a nagyvállalatok bérezéséről és teljesítményértékeléséről szóló tanulmányát, amelyet közel hatvan vállalat megkérdezésével készítettek el – mondta lapunk kérdésére Juhász Ilona, a szaktanácsadó csoport menedzsere. A tanulmányt azok tartják érdemesnek megvásárolni, akik úgy gondolják, hogy versenyképes bérezési politikájuk kialakításához a helyzetkép alapos ismeretére van szükség. Magyarországon is terjedőben van az a szemlélet, hogy az ilyen jellegű kiadások (rövid) idő alatt megtérülnek – véli Andrew R. Terner, a Price-Waterhouse angol üzlettársa.

A felmérésben részt vevő vállalatok a hazai piac összes szegmensét lefedik. Közel azonos arányban válaszoltak a termelő, a kereskedő, illetve a szolgáltató tevékenységet végző cégek. Ugyanilyen arányban képviseltetik magukat a pénzintézetek is, de azokat a tanulmány – sajátos működési körük miatt – külön tárgyalja.

Szignifikáns eltérés látszik a budapesti és a vidéki fizetések között, nem meglepő módon a budapestiek javára. Ez alól kivétel a gyáregységvezetők és a termelésvezetők fizetése, ami a vidéki cégeknél magasabb.

A vezetők fizetései között, bármelyik csoportosítást is vették alapul a tanulmány készítői, kisebb különbséget állapítottak meg, mint a nem vezetői szinteken.

A prémiumok esetében azonban a tulajdonforma szerinti bontás jelentős szemléleti eltérésekre enged következtetni, ugyanis a külföldi tulajdonú vállalatok kétszer annyi prémiumot fizetnek dolgozóiknak, mint a magyar cégek.

Ami a fizetésemeléseket illeti, a felmérésből kiderül, hogy az átlagos emelés szinte ugyanannyi volt 1995-ben, mint egy évvel korábban: mindössze 19,3 százalék, ami az inflációt távolról sem fedi.

A fizetésemeléseknél egyébként a vállalatok közel kétharmada veszi figyelembe az inflációt. A legelterjedtebb szempont a dolgozók egyéni teljesítménye, amit a vállalatok csaknem nyolcvan százaléka a fizetésemelés alapjának tekint. Az alkalmazottak tapasztalatát, beosztását a megkérdezettek több mint fele jelölte meg szempontként.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.