Pénzügy

Újabb termékekkel segítik a trafikokat

Megrongalt-dohanybolt(960x640)(1).jpg (trafik, dohánybolt,)
Megrongalt-dohanybolt(960x640)(1).jpg (trafik, dohánybolt,)

Anyagi gondokkal közdenek a dohányboltok, de a kormány a segítségükre siet: bővítik az árusítható termékek körét.

Egy, a kormány számára készült jelentés elismeri, hogy a nemzeti dohányboltok jelentős része működési nehézségekkel küzd, bevételeik elmaradnak vagy épphogy elérik a fenntarthatósági szintet – értesült a Népszabadság. A lap piaci forrásokból is úgy tudja, háromból két trafik eleve veszteséges.

Ezt a Népszabadság szerint a tulajdonosok hozzá nem értése és a feketekereskedelem minden korábbinál nagyobb megerősödése okozta. Míg a márkás cigaretta ára mára 1000 forint körüli összegre nőtt dobozonként, addig a csempészáru már négy-ötszáz forintért is elérhető. Többször változott a trafikok termékköre is: míg az eredeti koncepció szerint a trafikokban csak dohányterméket lehetett volna kapni, ma már lottót és sorsjegyeket, szeszes és energiaitalokat, kávét, ásványvizet, üdítőket és újságokat is árulhatnak.

A minap hozott kormánydöntés, mely szerint júniustól a nagy bevásárlóközpontok közvetlen közelében és a benzinkutaknál megtelepedett trafikoknak máshová kell költözniük, súlyos következményekkel jár – véli a lap. Információik szerint pedig a kormány a trafikok megsegítésére újabb termékkörbővítésre készül, amivel a hagyományos kis üzletek kerülnek még nehezebb helyzetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik