Élet-Stílus

Megölte magát egy nő, mert fia “túl alacsony” menyasszonyt választott magának

Legalábbis ezt állítják a kínai hatóságok, miután elterjedt, hogy a hozomány miatt vetett véget életének.

A kínai közösségi oldalakon szerdán kezdett el terjedni a hír, hogy egy folyóba vetette magát, és öngyilkos lett fia eljegyzése után egy nő, mert nem tudták kifizetni a lány családja által kért hozományt. A beszámolók szerint a menyasszony családja egy új autót kért a házasságért cserébe, de azt a vőlegény szülei nem tudták megvenni.

A Henan-tartományban történt eset egy videófelvétellel együtt terjedt el, amin azt a pillanatot lehet látni, amikor a nő holttestét kiemelték a vízből, és bánatában férje is a vízbe ugrott. Őt fia, valamint a helyszínen lévő rendőrök mentették ki a folyóból.

A közösségi oldalakon sokan védelmükbe vették a menyasszony családját, közölve, hogy egy autó teljesen elfogadható hozománynak számít. És inkább azon elmélkedtek, miért nem a vőlegény volt az, akinek azt meg kellett vennie.

Mások emlékeztettek arra, hogy mivel Kínában egyre kevesebb és kevesebb lány születik, a férfiak egyre nehezebben találnak maguknak feleségét. És ezzel együtt jelentősen emelkedett a hozományok értéke, amit a lányok családjának kell fizetni.

Egyes területeken 3-szorosára nőtt az elvárt hozomány értéke, és átlagosan nagyjából 200 ezer jüant, azaz nagyjából nyolcmillió forintot kell a vőlegénynek fizetnie a házasságért cserébe. Az anyuka pedig azért ölhette meg magát, mert attól tartott, fia soha nem tud majd megházasodni.

A Henan-tartománybeli Ningling megye vezetése azonban később kiadott egy közlemény, amiben hamis internetes pletykának nevezték a hírt. Mint írták, a nő nem a hozomány miatt lett öngyilkos, bár halálának köze van a menyasszonyhoz.

A helyi tisztségviselők közlése szerint az anyuka azért ugrott a folyóba, mert szerinte a menyasszony túl alacsony volt fiához, és ezt annyira nem tudta elviselni, hogy inkább véget vetett az életének.

A fordulat meglepte a közösségi oldalak kommentelőit. “Ez még a hozománynál is idiótább az ok az öngyilkosságra” – ídézte egyiküket a Shanghaiist.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

(Kiemelt fotó:PearlVideo)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik