Élet-Stílus

Halálra gázolta a vonat, amikor a sínekre szaladt kutyáját próbálta megmenteni

A floridai férfi az utcáról fogadta be a kóbor ebet, aki végül kihúzta őt a depresszió és az alkohol szorításából.

Meghalt egy 61 éves férfi, akit kutyájával együtt akkor gázolt halálra egy vonat a floridai Jacksonville városában, amikor a rémülten a sínekre szaladt eb életét próbálta megmenteni – jelentette a helyi sajtó. Amikor a mentősök kiérkeztek a helyszínre, Scott Wulff, és Astrid nevű kutyája már halott volt.

Szemtanúk elmondása szerint az eb megrémült a közeledő vonat fényeitől és hangjától, és rémülten szaladni kezdett, pont a vonat irányába, a sínekre. Wulff kétségbeesve szaladt szeretett kutyája után, de hiába próbálta még azelőtt megfogni, hogy a vonat elé került volna.

Az áldozat fia, Jacob a People magazinnak nyilatkozva elmondta: apjának Astrid volt a legjobb barátja, és bárhova ment, a kutya ott volt vele. Egy, a baleset közelében található kis étterem egyik dolgozójának elmondása szerint Wulff és Astrid rendszeres vendégnek számított náluk, és a környéken mindenki szerette őket. Isaiah Boone elmondta:  Wulff még akkor is a kutyának adott először enni, amikor éppen alig volt pénze.

Scott Wullf és kutyája Astrid. Fotó:firstcoastnews.com

A férfi négy évvel ezelőtt kötötte össze az életét Astriddal, akit Jacob Wulff elmondása szerint az utcáról fogadott örökbe. A sérült lábú, és alultáplált kóbor kutya „egyenesen hozzá szaladt, és ő azonnal beleszeretett” – mondta el Jacob a People-nek.

De nemcsak ő segítette a kutyán, hanem Astrid is rajta. A férfi egész életében küzdött a depresszióval és az alkoholizmussal, de az eb befogadása óta józan tudott maradni, sikerült állást találnia, és családtagjaival is javult a kapcsolata – mondta el fia. Aki szerint leginkább Astrid tehetett arról, hogy apjának sikerült rendbe tennie az életét.

Tudta, azzal, hogy befogadta, gondoskodnia kell róla, hiszen túlélése rajta múlt, és ezt a felelőséget csak úgy vállalhatta fel, ha tiszta maradt – mondta Jacob.

A People beszámolója szerint Scott Wullfot és Astridet közös sírban fogják örök nyugalomra helyezni.

(Kiemelt fotó:GoFundMe)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik