Élet-Stílus

Kikiáltotta saját királyságát egy gazdátlan, afrikai területen egy indiai utazó

Megalapította a Dixit Királyságot, magát pedig uralkodónak kiáltotta ki Syash Dixit, indiai programozó és világutazó. Az új király egy nagyjából 1300 négyzetkilométeres birodalmat alapított, vagyis körülbelül akkorát, mint Róma városa.

A Dixit Királyságot egy Bir Tawil nevű területen kiáltotta ki alapítója. Az Afrika északi részén, Egyiptom és Szudán határán fekvő senki földjét a két állam egyike sem tekinti saját területének, és nem is jelentették be rá az igényeiket a határvitáik során. Valószínűleg ez a darab sivatag a legnagyobb olyan terület a Földön, amelyik nem tartozik egyetlen országhoz sem.

Bár hódító háborút nem kellett vívnia, az új királynak azért komoly erőfeszítésébe került, hogy kitűzhesse saját tervezésű zászlaját az új birodalmában. Két napjába került, mire az egyiptomi Abu Simbelben talált egy sofőrt, aki hajlandó volt elvinni őt a néptelen vidékre. A 319 kilométeres utazás a hadsereg által szigorúan ellenőrzött területeken vezetett át. Mivel a gazdátlan, néptelen vidéket a terroristák is kedvelik, a katonák a parancsuk szerint bármire lőhetnek, ami megmozdul.

A hadsereg három feltétellel adott engedélyt a Bir Tawilba tartó túrára. Dixitnek, és kalauzának, Musztafának 24 órán belül vissza kellett térnie, nem vihettek, vagy hozhattak magukkal semmilyen értéket, és nem fotózhatták a katonákat, sem a létesítményeiket.

Syash Dixit két zászlót tűzött ki a senki földjén, az új birodalma megalapításakor, illetve, hogy kifejezze igényét egy civilizált ország megalapítására, növénymagokat ültetett a pusztaságba. Az indiai férfi mindezen túl létrehozta királysága hivatalos weblapját, ahol várja az állampolgárok jelentkezését.

Az új uralkodó tisztában vele, hogy koránt sem ő az első, aki államalapítási igénnyel lépett Bir Tawil földjére. A legemlékezetesebb történet az amerikai Jeremiah Heatoné, aki 2014-ben azért alapított saját országot Afrikában, mert hatéves lányának, Emilynek megígérte, hogy igazi hercegnő lesz belőle.

Az indiai utazó azt üzente elődeinek, hogy ha nem ismerik el a királyságát, jobb ha készülnek a háborúra, amit minden valószínűség szerint egy kávézóban vívnak majd meg.

(via The Telegraph)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik