Élet-Stílus

Járókelők mentették meg a hídról lehajított 6 hetes kislány életét

A kínai csecsemőt egy vadidegen férfi dobta a vízbe, miután egy szót sem szólva elragadta anyjától. Szerencsére a közelben volt egy sebész, akinek sikerült újraélesztenie a folyóból kimentett gyereket.

„Néha ilyen furcsa ötleteim vannak.” Mindössze ezzel magyarázta egy 28 éves kínai férfi, hogy miért dobott le egy hathetes csecsemőt egy hídról, a Henan tartományban található Pingdingshan városában – jelentette a helyi sajtó.

Az eset előző hét pénteken történt, amikor a kisbaba anyukája a gyermekével át akart sétálni a hídon. A South China Morning Post cikke szerint, amikor elhaladtak a híd közepén álló férfi mellett, Qin benyúlt a babakocsiba, kikapta onnan a 43 napost kislányt, majd anélkül, hogy egy szót is szólt volna, a vízbe hajította a gyermeket. Majd elszaladt.

A nő sikítozva kért segítséget, amit szerencsére meghallott két arra járó férfi. A járókelők azonnal a vízbe ugrottak és kihozták a kislányt, aki nem lélegzett, amikor partra értek vele. Szerencsére az egyik férfi egy helyi kórház sebésze volt, akinek sikerült még a mentők kiérkezése előtt újraélesztenie a csecsemőt.

A gyereket kórházba szállították, ahol a legfrissebb, hétfői hírek szerint az intenzív osztályon fekszik, stabil állapotban.

A rendőrség a támadás után egy nappal, szombaton fogta el az elkövetőt. A sajtóban csak Qin vezetéknéven említett férfi a Global Times cikke szerint nem tudott magyarázatot adni a tettére, csak annyit mondott, hogy néha furcsa ötletei vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik