Élet-Stílus

Édességhorror: megváltoztatták a Nutella titkos receptjét

A korábbinál több cukrot és zsírt, de kevesebb mogyorót tartalmaz a Nutella, erre jöttek rá az világszerte népszerű édesség legnagyobb függői – írja a The Guardian.

A Nutellát gyártó Ferrero elismerte, hogy finomhangolást végeztek a terméken, de megjegyezték, hogy a tápértéke és minősége megegyezik az előző verzióéval.

A recept megváltoztatását egy német fogyasztóvédelmi csoport posztolta ki elsőként a Facebook-oldalán. Mint írták, a mogyorókrém cukortartalma 55.9 százalékról 56.3 százalékra nőtt, a tejpor-tartalma pedig 8.7 százalékról 7.5 százalékra csökkent.

Néhány fogyasztó annyira felháborodott a változtatásokon, hogy a Twitteren viharszerűen terjedt el pár óra alatt a Nutella bojkottjára felszólító #boycottNutella hashtag.

A Nutellát egyébként az év elején több kritika is érte, miután megjelent egy grafika arról, hogy milyen összetevőkből áll a termék, és kiderült, hogy tele van cukorral. A gyermekek körében közkedvelt édesség pálmaolajat is tartalmaz, amit több kutatásban összefüggésbe hoztak a rák kialakulásával is.

Fotó: Verbraucherzentrale Hamburg

Kiemelt kép: Europress/AFP/dpa/Tobias Hase

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik