Élet-Stílus
A picture taken on January 8, 2014 shows a pot of Italian hazelnut and cocoa spread "Nutella" on a breakfast table in Inzell, Germany.
The maker of the chocolate and hazelnut spread Nutella acknowledged on November 6, 2017 adjusting its formula following a report by a German consumer group. / AFP PHOTO / dpa / Tobias Hase / Germany OUT

Édességhorror: megváltoztatták a Nutella titkos receptjét

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2017. 11. 07. 15:35

Korábban a témában:

A korábbinál több cukrot és zsírt, de kevesebb mogyorót tartalmaz a Nutella, erre jöttek rá az világszerte népszerű édesség legnagyobb függői – írja a The Guardian.

A Nutellát gyártó Ferrero elismerte, hogy finomhangolást végeztek a terméken, de megjegyezték, hogy a tápértéke és minősége megegyezik az előző verzióéval.

A recept megváltoztatását egy német fogyasztóvédelmi csoport posztolta ki elsőként a Facebook-oldalán. Mint írták, a mogyorókrém cukortartalma 55.9 százalékról 56.3 százalékra nőtt, a tejpor-tartalma pedig 8.7 százalékról 7.5 százalékra csökkent.

Néhány fogyasztó annyira felháborodott a változtatásokon, hogy a Twitteren viharszerűen terjedt el pár óra alatt a Nutella bojkottjára felszólító #boycottNutella hashtag.

A Nutellát egyébként az év elején több kritika is érte, miután megjelent egy grafika arról, hogy milyen összetevőkből áll a termék, és kiderült, hogy tele van cukorral. A gyermekek körében közkedvelt édesség pálmaolajat is tartalmaz, amit több kutatásban összefüggésbe hoztak a rák kialakulásával is.

Fotó: Verbraucherzentrale Hamburg

Kiemelt kép: Europress/AFP/dpa/Tobias Hase

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.