Élet-Stílus

„A pasim feleségül venné a szexbabáját”

Mit lehet tenni, ha a pasi évek óta együttél egy szexbabával? Olvasói levelet kaptunk, amit közzéteszünk a Kérdezd a szexterapeutát! blogban. Névtelenséget kérő olvasónk kérdésére szakértőnk válaszol. Ha válaszokat szeretnél kapni, írd meg a problémád és küldd el a timea.sereg@24.hu email címre.

Egy éve vagyunk együtt a párommal, akit nagyon szeretek. Én 27 éves vagyok, ő 29. Úgy érzem, hogy számomra ő az igazi. Jól működik köztünk a szex, és sok közös programunk van, de a problémám az, hogy neki van egy szexbabája. Ez a baba megvolt neki már több évvel a kapcsolatunk előtt, azt mondja, nem tudna megválni tőle, mert az agglegényélete alatt is sokat jelentett neki. Sőt, arról is szó volt, hogy feleségül venné, ha a magyar törvények megengednék… Ez a dolog nagyon aggaszt engem. Az én kezemet még nem kérte meg, és aggódom, hogy így nem is fogja. Bevallom, néha féltékeny vagyok a babára, pedig tudom, hogy az csak egy élettelen tárgy. De a páromnak mintha ő lenne a fontosabb. Kérem, adjon tanácsot, vagy írja meg, mit gondol, nagyon sokat segítene vele!

Olvasónk, Réka írta nekünk a fenti levelet, ami egyáltalán nem hétköznapi párkapcsolati problémákat mutat meg. A levél valóságtartalma első olvasásra kétkedésre adhat okot, azonban mint mindenki levelét, természetesen ezt is komolyan vesszük és szakszerű választ adunk rá. A probléma az, hogy egy nem élő dolog áll a boldogság útjába, a férfi ragaszkodik a szexbabához, holott elvileg teljes az élete a párkapcsolatában. Legalábbis a kiegyensúlyozott párkapcsolatot a nő szemszögéből láthatjuk, a férfi oldaláról nem ismerjük a szituációt.

Mit lehet tenni?

A levélben ott áll, hogy a férfi agglegénykorában szeretett bele a szexbabájába, amitől azóta sem tud elválni. Egyértelmű, hogy a párkapcsolat, a hús-vér nő sem tudja feledtetni a szexbabát, ami megnehezíti a olvasónk életét, és felvet pár kérdést.

Fel kell tenni a kérdést, hogyha a szex működik, megvan a kémia, ha teljesnek érzik mindketten a kapcsolatot, biztos, hogy mindketten ugyanolyan jövőt terveznek együtt? A férfi is akarja a házasságot, vagy továbbra is a szexbabához ragaszkodik?

Azt, hogy olvasónk, Réka úgy érzi, a férfi számára fontosabb az élettelen tárgy, mint ő, el kell fogadni. Az érzéseket nem lehet megtiltani vagy felülbírálni, így ha a párkapcsolatban a szexbaba kérdésköre olyan mértékű, hogy akadályozza a közösen tervezett jövőt, célszerű lenne egy őszinte beszélgetéssel tisztázni a jövőt. Értelemszerűen, ha együtt nem megy a szexbaba miatt, akkor választani kell, és ha kompromisszumkészség nincs a férfi oldaláról, ajánlatos lennep párterapeuta segítségét kérni.

Elképzelhető, hogy a férfi lelki életében olyan fontos szerepet tölt be a szexbaba, mint akár az édesanyja vagy testvére vagy barátai, így az ultimátum, hogy vagy ő vagy én, nem okos lépés. Valamilyen módon meg kellene tudni, kit vagy mit pótol a szexbaba, lehetséges, hogy valamilyen pszichés elakadása van vagy volt, amihez segítséget nyújt a szexbaba látványa. Például: tegyük fel, hogy éveken át képtelen volt ölelkezve aludni vagy akár megölelni egy nőt. Ez a szexbaba lépésről lépésre segítette őt abban, hogy ezt a gátat feloldja magában, így vezetve őt ahhoz, hogy teljesen egészséges és harmonikus párkapcsolatban tudjon élni egy nővel.

Ezért is nem egyszerű olvasónk helyzete, és még mielőtt egymás lelkében kezdenének vájkálni, azt javaslom, mindenképpen egyeztessenek a közös jövőről, és a párterápia lehetőségéről, mint a kapcsolatukat segítő módszer.

Kérdezd a szexterapeutát!

A 24.hu legújabb blogjában szakembernek teheted fel a kérdéseidet azokról a témákról, amikről nem szívesen beszélsz másokkal, legfeljebb netes fórumokon, Facebook-csoportokban próbálsz kutakodni a válaszok után. A tanácsokat, segítséget kérő leveleket a timea.sereg@24.hu email címre vagy a szakértő Facebook-oldalán üzenetben küldheted el, a válaszokat pedig itt, a 24.hu-n közöljük. A feladók névtelenségét természetesen garantáljuk.

Szexuálterapeuta szerzőnk további cikkeit ide kattintva olvashatja.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik