Élet-Stílus

A hős kutya, aki nem volt hajlandó magára hagyni a család kecskéit a kaliforniai erdőtűzben

Nem engedte, hogy magával vigyék gazdái, és végül sikeresen megvédte a lángoktól a 8 kecskét, és néhány hozzájuk csapódott őzgidát is.

A kaliforniai Calistoga közelében élő Roland Tembo Hendel biztos volt benne, hogy soha többet nem látja élve Odint. A „félelmet nem ismerő, önfejű” pireneusi hegyikutya ugyanis nem volt hajlandó elmenekülni velük a család otthonát veszélyeztető erdőtűz elől. Az eb inkább ott maradt a család 8 kecskéjével, és nem hagyta, hogy a két másik kutyával együtt őt is berakják az autóba.

„Elszánta magát, hogy ott marad a kecskékkel, és hagynom kellett, hogy megtegye” – mondta az ABC Newsnak Hendel. Aki szerint Odint erőszakkal sem tudta volna bekényszeríteni a járműbe. Pár órával később, amikor már nagyjából biztonságos helyre értek, „megsirattuk Odint és a kecskéket”, mert biztosak voltak benne, hogy nem élhetik túl a pusztító erdőtüzet.

Ami érthető feltételezés volt, látva, hogy milyen pokollá változtatták a lángok a területet. Az alábbi videó azon az úton készült, ahol Hendelék telke is található.

Azonban, amikor pár nappal később visszatértek a birtokukra, legnagyobb meglepetésükre ott várta őket Odin, akinek mind a nyolc kecskét sikerült biztonságban tartania a tűzben, ami a telken mindent porrá égetett.

És nem csak a kecskéket mentette meg. Az ebhez csatlakozott több őzgida is, akiket szintén védelmébe vett.

A kecskék és Odin csak kisebb sérüléseket szenvedt. Hendel közlése szerint Odin bundája kissé megégett, bajsza megpörkölődött, kicsit sántított, tappancsain égési sérülések volt és legyengült, de ezt leszámítva teljesen egészséges volt.

Előző hét szerdán Hendel odavitte Odinhoz testvérét, Tessát, akivel együtt örökbe fogadták. Ezután volt egy kis ijedség, miután a két kutya és  nyáj másnap eltűnt a telekről, de szombaton a környéken élők segítségével sikerült őket megtalálni.

A két kutya, valamint a kecskék azóta egy ideiglenes menhelyen pihennek, és az állatorvosok elmondása szerint Odin a helyzethez képest elképesztően jó állapotban van. És minden bizonnyal nagy élvezettel fogyasztotta el azt a nagy darab steaket, amit Hendel sütött neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik