Élet-Stílus

Videón a pillanat, amikor rátalál családjára az erdőtüzet csodával határos módon túlélő kutya

Hihetetlenül boldog a kaliforniai Weaver család, akiknek szeretett berni pásztorkutyája túlélte a pusztító erdőtüzet.

Jack Weaver és a sógora, Patrick Widen hosszú kilométereket másztak fölfelé egy elhagyatott hegyi úton. Weaver anyjának Santa Rosai házához, vagyis annak maradványaihoz tartottak. A környéket teljesen elpusztította a bozóttűz. A két férfi azért gyalogolt a rendőrségi kordonokat megkerülve, a még lezárt, pokoli vidéken, hogy megkeressék a család Izzy nevű kutyájának holttestét.

Winden a kiégett tájat videózta a telefonjával, amikor ahhoz a helyhez értek, ahol nemrég még a családi ház állt. A két férfi alig hitt a szemének, amikor Izzy a farkát csóválva eléjük sietett. A videót Patrick Widen felesége, Jack Weaver testvére, Beckyjean Widen töltötte fel a Facebookra. Azt írta, hogy a szüleit az éjszaka közepén evakuálták a hatóságok, a hatalmas zűrzavarban Izzy megrémült, és elfutott. A családnak nem engedték, hogy megkeressék a kutyát.

A nő elmondta, hogy bár a szülei gyakorlatilag mindenüket elveszítették a tűzben, az anyja egyedül Izzy miatt volt vigasztalhatatlan. „A kétségbeesett emberből, akinek porrá égett az otthona, a világ legboldogabb embere lett, amikor megtudta, hogy Izzy élve került elő.”

A család egy állatorvossal megvizsgáltatta a kutyát, akiről kiderült, hogy nincs semmilyen sérülése. A tűz pusztítását elnézve, senki sem érti, hol, és hogyan vészelhette át az állat a katasztrófát. Az október 8-án kezdődött, vasárnapra még csak 60 százalékban megfékezett bozóttűzben, eddig 35 ezer hektár égett le Santa Rosa környékén, és 40 ember halt meg.

(via Mashable)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik