Élet-Stílus

Ellepték a rendőrök azt a McDonald’s éttermet, ahol megpróbálták piacra dobni a „McKokain menüt”

Az elmúlt években a kábítószerekkel kereskedő bűnözők egyre kreatívabb módokat találtak arra, hogy hogyan juttathatják el a legszervezetebben és legbiztonságosabban a terméküket a fogyasztókhoz. A dílerek figyelme egyre inkább a gyorséttermekre irányult, ahol a vásárlási folyamatot egyfajta elosztórendszernek tudták használni.

Amerikában nem elszigetelt eset, hogy a hamburger mellé lehet kérni drogot is, legutóbb egy Burger King dolgozói buktak le marihuánával.

A Buger King után most egy New York-i McDonald’s bukott le azzal, hogy megpróbáltak drogot, egészen pontosan kokaint árulni. A bronx-i étterem a menük zacskójában rejtette el a fehér port tartalmazó tasakokat, így került a kábítószer a vásárlókhoz.

A profin működő rendszert egy 26 éves férfi, Frank Guerrero építette fel, aki az egység vezetésének tudta és beleegyezése nélkül árult drogot. A nyomozásból kiderült, hogy Guerrero a kokaint az étterem mosdójában, a szappantartó belsejében tárolta, majd mikor szüksége volt rá, kiszaladt érte és belecsempészte a menübe.

A jövedelmező üzletnek végül civilruhás rendőrök vetettek véget, akik beépülve ütöttek rajta a drogkereskedő férfin. Guerrero mielőtt lebukott, 8 éven keresztül dolgozott McDonald’s-nál, ám azt nem lehet pontosan tudni, hogy mióta árulhatott drogot.

A nyomozók azután csaptak le a dílerre, miután az egyik rendőrnek összesen nyolc ügyleten keresztül megpróbált több mint 10 ezer dollár értékű kokaint eladni.

A rendőrök házkutatást tartottak gyanúsítottnál, ahol további 200 gramm kokaint és 5 ezer dollárnyi készpénzt találtak.

Az eset után Guerrerót letartóztatták, kábítószer birtoklásával és kereskedéssel vádolják. Letartóztatták a férfi barátnőjét, a 24 éves Leidy Cabral Castillót is, aki bűnpártolással gyanúsítanak.

A tengerentúlon nem először próbáltak kokaint árulni éttermeken keresztül, szintén ezzel az anyaggal buktak le a Papa John’s pizzérialánc dolgozói is 2016 nyarán.

Kiemelt kép: Special Narcotics Prosecutor/New York

Vice

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik