Élet-Stílus

Miért bújik az asztal alá hatéves vendégével a tetovált borbély?

Hosszú ideje egy fodrász sem vállalta, hogy levágja a hatéves Wyatt Lafreniere haját. A kanadai kisfiút kétéves korában diagnosztizálták autizmussal. Bizonyos dolgokra, például hangokra, és érintésre nagyon érzékeny, vagyis nagyon komoly kihívás megcsinálni a frizuráját.

Kollégái túlnyomó többségétől eltérően, a 45 éves Franz Jakob azonban nem szeret meghátrálni a kihívások elől. Ha kell, akár az asztal alatt, a padlón fekve teszi a dolgát.

„Próbálok minden egyes vendégem igényének megfelelni. Ilyen a személyiségem, nem szeretek meghátrálni. Nem számít, hogy egy népszerű énekes haját vágom, vagy egy kisfiúét, mindent megteszek azért, hogy igazán szép frizurával távozzon, ennyi az egész” – mondja a borbély.

Jakob két éve lett Wyatt fodrásza. Fauve Lafreniere, a kisfiú 30 éves anyja azt mondja, nagyon ideges volt, amikor először mentek az autentikus borbélyüzletébe, de azóta valódi áldásnak tartja, hogy megismerték a férfit.

Franz Jakob, aki tizenkét éves kora óta nyír frizurákat, sok súlyosan sérült és beteg gyerek haját vágja, teljesen ingyen. Őket mindig közvetlenül záróra előtt fogadja a szalonjában, hogy annyi időt szánhasson rájuk, amennyit csak kell, ne kelljen a várakozó kliensek miatt sietnie.

Wyatt Lafreniere hajvágása például általában másfél órán át tart. A kisfiú és a borbély először mindig játszanak valamit, aztán édességet esznek. Jakob aztán lassan és óvatosan munkához lát, és ha a vendég úgy kívánja, a földön fekve dolgozik.

(abc News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik