Élet-Stílus

Hihetetlen leszállást mutatott be keresztszélben a világ legnagyobb utasszállítója

Az Airbus A380-as a düsseldorfi repülőtéren szállt le, amikor az utolsó pillanatban egy széllökés kibillentette, és veszélyesen dülöngélni kezdett.

„Lefilmeztem már pár ezer keresztszeles leszállást több európai repülőtéren az elmúlt években, de ez (…) hihetetlenül kemény és rendkívüli volt” – írta a felvételt készítő Martin Bogdan a YouTube-csatornáján közzétett videóhoz mellékelt leírásban.

A felvételen látni, ahogy az Emirates légitársaság Airbus A380-asa az erős szelekkel küzdve ereszkedik ide-oda billegve Düsseldorf repülőterére. Ez még nem is lenne olyan ritka látvány. „Elég átlagos keresztszeles leszállás” – jellemezte Bogdan.

Ijesztő leszállások, amitől összeszorul a gyomra
Elképesztő felvételt készített egy portugál repülőgép-rajongó egy viharos keresztszeles leszállásról. Összegyűjtöttünk még párat.

Azonban abban a pillanatban, hogy a gép futóművei földet érnek, hirtelen egy erős széllökés éri a világ legnagyobb utasszállító repülőgépét. Az utasok szerencséjére a gép pilótáinak sikerült egyenesbe rakni a gépet, és biztonságosan földet értek. Bogdan nem győzte dicsérni a pilóták ügyességét, közölve, hogy „hihetetlen” volt, amit csináltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik