Élet-Stílus

Megfosztották trónjától a szépségkirálynőt, mert véleményt mondott a menekülthelyzetről

Elvették a koronáját egy mianmari szépségkirálynőnek, miután múlt héten közzétett videóüzenetben a rohingya katonákat vádolta meg az országban előállt humanitárius krízis kirobbantásával – írja a BBC.

Shwe Eain Si múlt héten vasárnap veszítette el a címét, a szervezők ekkor közölték vele, hogy többé nem tekintik szépségkirálynőként.

Mint fogalmaztak, a 19 éves lány megszegte a szerződésben rögzített szabályokat és modellhez nem méltóan viselkedett.

Always do the right thing no matter the cost

♛ (@shwe.eain.si) által megosztott bejegyzés, 2017. Okt 2., 10:51 PDT

Hozzátették, a szépségkirálynőnek az ország állampolgáraként kötelessége, hogy hírnevét az igazság hirdetésére használja fel

Shwe Eain Si a felvételen egyébként arról beszélt, hogy a rohingyák túlzásba vitték a kalifátus stílusú támadásaikat. Megjegyezte, hogy a katonák és támogatóik médiakampányt folytatnak annak érdekében, hogy a terror és az erőszak áldozataként tüntessék fel magukat.

Mint ismert, Mianmarban augusztus 25-én szabadultak el az indulatok. A rohingya milícia sorozatos támadásait követően a burmai hadsereg tisztogatási hadjáratba kezdett Rakhine tartományban, emiatt több mint ötszázezer embernek kellett elhagynia már otthonát. A rohingyák Bangladesbe menekülnek, de egyelőre ott nem kapnak állampolgárságot.

Népirtás zajlik, és te csak ezt a fényképet látod belőle
A halott csecsemőjét sirató rohingja anyáról készült fotó megmutatja, mi történik éppen a Mianmarból menekülő muszlimokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik