Élet-Stílus

Lopott pickuppal vitte kórházba a sebesülteket a Las Vegas-i mészárlás egyik túlélője

A veterán tengerészgyalogos már akkor beért velük a kórházba, mielőtt a mentősök kiértek volna a helyszínre.

Ellopott egy pickupot, és azzal több tucatnyi sebesültet szállított kórházba az 59 halálos áldozatot követelő Las Vegas-i mészárlás egyik túlélője, egy 29 éves veterán – jelentette a CBS News. Taylor Winston olyan gyorsan reagált, hogy a mentőautók még ki sem értek a helyszínre, ő már beért a sebesültekkel az egyik helyi kórházba.

Az egykori tengerészgyalogos a CBS-nek elmondta: az egész olyan volt, mint egy háborús övezetbe került volna. Winston a barátnőjével és ismerőseivel a színpad jobb szélén táncolt, amikor elkezdődött a lövöldözés.

„Az emberek elkezdtek szétszaladni és sikítozni, innen tudtuk, hogy történt valami” – mondta Winston. Ezután több ezer menekülő emberrel együtt beszorultak egy kerítéshez, miközben „a lövések egyre hangosabbak és hangosabbak lettek”, és a golyók már a közelükben csapódtak be.

Tömegmészárlás Las Vegasban: „Adjatok fegyvert, leszedem ezt a szemétládát!”
Szemtanúk mesélnek arról, hogyan élték túl az ötvennél is több halálos áldozattal járó vasárnap esti lövöldözést Las Vegasban.

„Segítettem egy csomó embernek átmászni a kerítésen, majd én is átugrottam” – közölte Winston. Aki ekkor látott meg pár fehér pickupot egy mezőn. Szerencséjére már az elsőben benne voltak a kulcsok, így el tudta „lopni”. Ekkor elkezdte keresni, kiket kell kórházba szállítani.

A pickup, amivel tucatnyi sebesültet vitt kórházba a veterán tengerészgyalogos. Fotó: CBS News

A pickup platója és hátsó ülése gyorsan megtelt az orvosi segítséget igénylő emberekkel, akiket gyorsan a Desert Springs Hospital Medical Center nevű kórházba szállította. Majd onnan nem haza ment, hanem barátjával együtt visszahajtott a lövöldözés helyszínére, hogy további sebesülteket vigyen kórházba. Elmondása szerint végül nagyjából 20-30-at vitt be.

Sebesültek vére borítja a hátsó ülést. Fotó: CBS News

Winston közölte, hogy egyáltalán nem tartja magát hősnek, hozzátéve, hogy sok olyan embert látott, akik ugyanúgy segítettek, mint ahogy ő. „Sok bátor ember volt ott” – jelentette ki a veterán, aki úgy érzi, „100 százalékig csak a szerencsének” köszönheti, hogy nem találta el egy lövedék sem.

A pickup kulcsait egyébként még hétfő este visszaadta a jármű tulajdonosának. Aki feltehetően nem panaszkodott az ülésen és platán látható vérfoltok miatt.

Harminc ember életét mentette meg egy férfi Las Vegasban, mielőtt nyakon lőtték
Pánikba esett emberek életét mentette meg, akik nem tudták, mit csináljanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik