Élet-Stílus

Letakartatta horogkeresztes tetkóit az észhez tért neonáci – videó

Fekete pártfogója gyógyította ki a rasszizmusból.

Filmbeillő sztori jelent meg a lapokban egy arizonai fehér férfi és egy afroamerikai nő barátságáról.

A 38 éves Michael Kent évtizedekig volt egy neonáci csoport tagja. Húsz évvel ezelőtt varratta magára a horogkeresztet (ami zászló formájában a lakásában is virított), és hátára a White Power, azaz Fehér Hatalom feliratot.

A fehér felsőbbrendűséget hirdető férfi jelentős időt töltött börtönben, így ismerkedett meg a számára kirendelt pártfogóval, a 45 éves fekete nővel, Tiffany Whittier-rel.

Mint tudjuk, a rasszisták többsége a tapasztalatok hiánya miatt lesz fajgyűlölő: azaz nem ismer fekete (cigány, zsidó stb.) embert, csak a velük kapcsolatos előítéletekkel találkozik. És pont ahogy az az Amerikai história X című filmben láthattuk, ahol a börtönévek hozták meg a változást, úgy Michael Kent is a

pártfogójával való megismerkedés után jött rá, hogy a feketék pont ugyanolyan emberek, mint ő.

A vele készült riportban Kent elárulja, Tiffanyra ma már nem mint pártfogóra gondol, sokkal inkább családtagjának érzi. A nő rávette, hogy a lakásában a náci zászlót cserélje le egy smiley-ra, és így minden nap mosolyoghat, amikor felébredve meglátja az emotikont, és vidáman mehet munkába.

Tiffany hatására Michael lefedette a tetoválásait is. Egy gyűlölet-tetkók leszedésére specializálódott szalonban mindkét horogkeresztjét és a fehér hatalom feliratot is letakarták.

Kent elmondta: életében először járt tetoválószalonban, az eddigi alkotásokat ugyanis a börtönben varratta magára.

Az alább látható videóban arról is mesélt, hogy korábban sosem lett volna hajlandó olyan munkát elvállalni, ahol vannak színesbőrű alkalmazottak, ehhez képest most egy csirkefarmon dolgozik, ahol 13 kollégája van, és közöttük egyedül ő a fehér. Kollégáival rendszeresen szerveznek céges bulikat, szülinapokat, grill partikat, és remekül elvannak együtt.

 

Daily Mail. Kiemelt fotó: YouTube/ABC News

Ajánlott videó

Olvasói sztorik