Élet-Stílus

Három tipp whiskyrajongóknak

Jég dupla whiskyvel? Szerinted jó ötlet? Íme, néhány tipp, ha igazi hozzáértő módjára szeretnéd inni a whiskyt!

A whisky karakteres, elegáns, időtálló ital, és talán a legtöbben nem is sejtjük, hogyan érdemes valójában fogyasztani. Fogadd meg a következő tanácsokat, és így idd a whiskyt.

Tárolás, hőmérséklet

Nem csak a fogyasztásra érdemes odafigyelned, hanem első lépésként a tárolásra is a whisky minőségének megóvása érdekében. A whiskyt mindenképpen üvegből készült, kifejezetten a whisky tárolására alkalmas palackban tartsd: ezek az üvegek rendszerint a pálinkásüvegnél nagyobb és szélesebb üvegek. Az italt klasszikus whiskys pohárból fogyaszd 18-21 fokon, azaz szobahőmérsékleten, ugyanis így jobban kiadja az aromáját.

Felejtsd el a jeget!

Jeget tennél a whiskys poharadba? Ha igazi ízélményre vágysz, még véletlen se idd a whiskyt jéggel! Ugyan jól néz ki, de a jég nem való a whiskyhez, ugyanis a hideg megbénítja az ízlelőbimbóidat, amelyekkel érezhetnéd az ital zamatát, ráadásul a kezeletlen csapvízből készült jégkocka mellékíze is elronthatja a whisky ízét. A szakértők óvva intenek a jég használatától.

Idd vízzel!

Ha nem vagy nagy whiskyszakértő, akkor elsőre meglephet, ha azt hallod, hígítsd vízzel a whiskyt. Az igazi whiskyszakértők márpedig azt tanácsolják, hogy nemcsak tisztán, hanem egy kevés szénsavmentes, vagy desztillált vízzel is kortyolhatod ezt az italt. Az ok egyszerű: a whiskyhez vizet adva jobban kijönnek az aromák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik