Élet-Stílus

Miért feledkezel el az előjátékról?

Felnőttkorban sem kell elhagyni az előjátékot, a nőknek segít az orgazmuskészség fejlesztésében, a férfiaknál a magömlés idejét lehet eltolni a pettinggel.

A petting a szexuális összehangolódásról szól, nem pedig arról, amit a pornófilmekben látni: kötelező elemként a nyalás-szopás-dugás elölről-dugás hátulról sorrendben, mihamarabb letudva egymást. Nem is arról szól, hogy csak azért kell csinálni, mert az egyik fél szeretné, hogy partnere az ölébe hajtsa a száját és a kezét, ezért gyorsan túlesik rajta és várja a viszonzást. Az előjáték ráadásul sokakat kielégít, a szexuális izgalom természetes feloldása pedig a kielégülés, ennek elmaradozását senkinek nem kell megszoknia.

A petting bizonyos formáival elért orgazmus éppen olyan jó és természetes, mint a behatolással átélt élvezés, nem kevesebb annál.

A nemi élet elkezdését mindenki az előjátékkal kezdi a kamaszkor vége felé. A szerelmi játék a másik simogatásával, becézgetésével, csókokkal kezdődik. Ez az, amit elfelejtünk felnőttként, amikor már túl vagyunk a szenvedélyes szerelmi időszakon, pedig ez kihagyhatatlan a szexuális életből. Elősegíti a partnerhez való alkalmazkodást, segíti a szexuális összhang kialakulását, és nem kell félni a nem kívánt terhességtől. A kulturált szerető bizony sokat pettingel, a szexuális kultúrának része kell, hogy legyen a kézzel, szájjal kényeztetés. A férfiaknál az előjáték lényeges célja, hogy elhalasztja a magömlés idejét. A nőknél az orgazmuskészség kialakulása miatt szükséges, ez ugye nem vele született képesség a nőknél, tanulniuk kell a szexuális ráhangolódást partnerhelyzetben. Ha például egy orgazmuskészségében fejletlen nő enged a férfi sürgetésének, és gyorsan rátérnek a lényegre, akkor az a nőnek akár fizikai fájdalmat is járhat, ami később reflexszerűen beépül az agyba, és a test összekötheti ezt a fájdalmat a szexszel.

„A szexet már nem élvezem, unalmas, előjáték pedig nincs"
Olvasónk két éve szült, azóta az intim pillanatoknak nyoma veszett - szexuálterapeuta szerzőnk segít.

Az előjátéknak számtalan formája van, közös vonás, hogy szájjal és kézzel történik. Az alapszabály az, hogy a petting ne a nemi szervek ingerlésével induljon, legyen minél változatosabb, ne legyen kétszer teljesen ugyanolyan a menete. A test bármelyik pontja ingerelhető, egyénenként változik, kinek mi esik jól. Van, aki a lábujjánál érzékeny, van, aki a háta közepén, van, akinek a karja belső része érzékeny, jó és kellemes játék felfedezni egymás testének minden pontját. Simogatáskor a partnert meg lehet kérdezni:

Ez jólesik?

Célszerű lassan, finoman simogatni egymást, azt figyelve, melyik pontnál reagál a test: a pihe szőrszálak felállnak, a libabőr garantált. Érdemes egymásra időnként ennyire sok időt szánni, és kitapasztalni a partner érzékenységét, erogén zónáit. A mellek és a belső combok simogatása, csókolása sem hat mindenkire egyformán, sőt, az ingerlés mértéke és erőssége sem egyforma két embernél. A nyakra adott csók általában ingerlő hatással van a férfiakra és a nőkre egyaránt.

A petting legfontosabb cselekvése a csókolózás. Ez, ha nem megy jól, meg kell tanulni rendesen. A pusziszkodás, az ovispuszi szexmentes, a csók azonban kifejezetten szexuális izgalomkeltésre való. A száj az egyik legfőbb erogén zóna, nagyon alkalmas a szexuális ingerfelvételre. Ehhez szexuálisan fogékonynak kell lenni, így ha valaki túlzottan gátlásos, szégyellős, görcsösen megfeszülve fogja csinálni. Ezen csak a gyakorlás segít, a gátlásos embernek rá kell vennie magát arra, hogy rendesen megtanuljon csókolózni. A fokozatosság segít, puszikból kell indulni a szájnál, alsó ajkak, felső ajkak, kicsit nyíljon ki a száj, és így tovább. A túl sok nyelves, torokig lenyúlós csók nem igazán éri el a célt. Egyetlen egy dolog van, ami rengeteget segít a csókolózás és a petting megtanulásában, az pedig a szerelem. Ez teszi az ember leginkább alkalmassá a szexuális reagálásra.

Szerzőnk korábbi cikkei ide kattintva találhatóak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik