Élet-Stílus

Vekerdy: A gyerekek elszenvedik a gyűlöletpropagandát

A pszichológus szerint a migránsozással járó folyamatok azt jelzik, hogy az agyunk nincs helyén.

A gyerekekre is pusztítóan hat, hogy Orbán Viktor gyűlölködéssel próbál több szavazatot szerezni – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Vekerdy Tamás.

Szerinte a gyerekek elszenvedői a felnőttek „őrültségeinek” – például fogalmuk sincs, kik a cigányok vagy a zsidók, de az indulatokat értik és a jelszavakat használják. A propagandával fokozatosan kikapcsolható az agykéreg normális működése, ami a csoportokat embereknek tekinti, és nem masszának – vélekedett Vekerdy, hozzátéve: a politikai szlogenekkel, például a migránsozással olyan indulatok szabadulnak fel, amiket rá lehet irányítani Sorosra vagy Brüsszelre.

Ezek a folyamatok mind azt jelzik, hogy az agyunk nincs helyén

– jelentette ki a pszichológus. Kifejtette: a gyűlölet manapság a szavazatmaximálás miatt terjed, Orbán Viktor is ebben utazik, ez viszont elpusztítja a nemzetet. Elmebajnak, bűnözésnek, politikai abúzusnak, megrontásnak nevezte azt az esetet, amikor egy határ menti óvodából elvitték a gyerekeket a kerítéshez, köszönteni a „hős kerítésépítő katonákat”.

Azt mondta: a gyerekek sokkal többet érzékelnek, mint gondolnánk. Meg lehet válaszolni őszintén a kemény kérdéseiket is – nem kell azt mondani, hogy a brüsszelezés baromság, vagy hogy ez azért van, mert Orbán Viktor meg akarja nyerni a választást, hanem meg kell mutatni a gyereknek, hogy az egy város, és hozzá lehet tenni bátran, hogy hülyeség, hogy egy város az ellenségünk lenne.

Hiába brüsszeleznek évek óta, a magyarok túlnyomó többsége napjainkban is egyöntetűen az uniós tagságot támogatja.

Az emberek talán nem annyira hülyék

– mondta Vekerdy, bár szerinte nehéz helyzet, ha mi is bevettük a baromságot, mert a gyerekünk akkor talán csak a saját kárán fog tanulni. Németországban egy generációnak kellett felnőnie, amíg rádöbbentek, mit tettek a szüleik, nagyszüleik – mutatott rá, hozzátéve: Magyarországon is várunk arra a rendszerváltozás utáni generációra, amely kimondja a felmenőire:

Minden hülyeséget bevettetek? Előbb nyilasok voltatok, majd kommunisták?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik