Élet-Stílus

Meghalt a Playboy alapítója, Hugh Hefner

91 éves korában meghalt a Playboy alapítója, Hugh Hefner.

Vállalata, a Playboy Enterprises közleményében tudatta: a sajtómágnás szerettei körében, otthonában, a fényűző partikról elhíresült Playboy-villában hunyt el.

Hefner 1953-ban hozta létre magazinját, amiből az egyik legismertebb világmárka vált. A lap napjainkban több mint húsz országban jelenik meg, a vállalat pedig évente több mint egymilliárdos forgalmat bonyolít.

Az alapító kölcsönökből hozta létre a magazint, amely szándékai szerint többről szólt a szexualitásnál és humornál. Olyan írók művei jelentek meg a lapban, mint Ray Bradbury, Charles Beaumont, John Updike, Ian Fleming, Joseph Heller, Gabriel Garcia Marquez, Margaret Atwood, Jack Kerouac és Kurt Vonnegut, és olyan hírességek adtak interjút, mint Miles Davis, vagy Malcolm X és Luther King.

A lapot kritikák is érték amiatt, ahogy a női meztelenséget bemutatta. Jennifer Lena, a Columbia Egyetem szociológus professzora például két éve a Guardiannek arról beszélt, hogy a lap nőábrázolása a szexuális forradalom idején a férfiak vágyainak kielégítésével azonosította a nők testét, ahelyett, hogy azt tudatosította volna, hogy afelett a nők rendelkeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik