Élet-Stílus

Szexuális vészhelyzet a magyar fiataloknál

A fiatalok alig tíz százaléka védekezik az első szexuális együttléte alkalmával.

Az InfoRádiónak egy szülész-nőgyógyász azt mondta: ez az egy adat is elég arra, hogy bizonyítsa egy állami felvilágosító kampány hiányát. Szőnyi György szerint a fiatalok nagy része 16 évesen kapcsolatba kerül a szexualitással, de 90 százalékuk az első alkalmakkor még egyáltalán nem védekezik, ami sajnos, következményekkel szokott járni.

Ez a korosztály tehát veszélyben van, mivel a szexualitás kibontakozása és a szabadosabb társadalmi keretek miatt veszélyben van.

óvszer (óvszer)
Szexuális felvilágosítás képregényben
Sokféle módszerrel próbálják meg felvenni a harcot a nem kívánt terhességek ellen Sanghajban.

A szakember szerint a felnőttek nem tudnak lépést tartani a fiatalokkal, akiknek jóval korábban kezdődik el a felnőtté válás folyamata, fáziskésésben vannak a szülők. Már nem elég 12-13 évesen elkezdeni a szexuális felvilágosítást, 6-8 évesen be kell csempészni a gyerekek ismeretanyagai közé azokat az információkat, amelyek ebből a szempontból hasznosak – hangsúlyozta a szakember.

Egy 12 éves lány simán megkérdezi, hogy mit kell tennie orális szex közben
A magyar szexedukációs weboldal önkéntesei naponta kapnak olyan kérdéseket, amikből süt a tájékozatlanság.

A fiatalok többnyire a világhálón tájékozódnak, ahol viszont nagyon sok a szűretlen információ. Az iskolának és a családnak nagy a szerepe, de kellenének a felvilágosító programok, amikből most meglehetősen nagy a hiány mutatkozik. Állami forrásokra is szükség lenne, hogy a megfelelő információkat hatékonyan el lehessen juttatni a fiatalokhoz – mondta a szülész-nőgyógyász, aki a fogamzásgátlás világnapján egy alternatív szülői értekezleten vett részt egy budapesti gimnáziumban.

Divat a védekezés nélküli szex?
A szexuális életet élő fiatalok úgy tűnik, nem feltétlenül tartják szükségesnek a védekezést.
Arra biztatta a szülőket egy magyar pszichológus, hogy mutassák meg gyereküknek a kedvenc szexpózukat
Dr. Gyurcsánszky Andrást ezrek követik Facebookon, nekik javasolta, hogy mutassák meg gyereküknek kedvenc maszturbálási technikájukat is.

 

(Kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik