Élet-Stílus

Őrült fájdalom miatt nem szexelhet

Lara évek óta küzd a betegséggel.

„Hello, a nevem Lara, és nem szexelhetek” – ezzel az erős mondattal nyitott Lara Parker, aki a BuzzFeednek mesélt ritka betegség-együtteséről, amely lehetetlenné teszi számára a szexuális együttlétet.

Barátnőinek sem mesélt problémáiról: arról, hogy képtelen a randizásra – hiszen nem könnyű elmagyarázni egy potenciális jelöltnek, hogy a behatolás, mint olyan, nem jöhet szóba. És arról sem mesélt, hogy krónikus fájdalommal kell együtt élnie, ami azzal jár, hogy gyakran csak arra képes, hogy az ágyban feküdve jéggel csillapítsa vaginafájdalmait.

Néhány sikertelen randi után felkeresett orvosokat. Sokat.

A legtöbb szakember – mint ahogy az alábbi filmben is látható-hallható – a következőképp biztatta:

Relaxáljon”.

Majd – amikor kiderült, hogy az ellazulás cseppet sem segít a problémáin – egy sor diagnózist tártak elé:

  1. Endometriózis (a méh nyálkahártyasejtjei a méh üregén kívül jelennek meg, steril gyulladást okozva, körülöttük összenövések, letapadások alakulnak ki, amelyek krónikus fájdalmat okozhatnak).
  2. Vaginizmus (pszichoszexuális zavarokra, rendszerint valamilyen félelemre  vezethető vissza. A gát és a hüvely izmai görcsös állapotba kerülnek, ami miatt a hüvelybemenet beszűkül, fájdalmassá, lehetetlenné téve ezzel a behatolást, a szexuális együttlétet.)
  3. Vulvodynia (a hüvely bemenetét, illetve annak környékét érintő kellemetlen, égő fájdalom, viszketés, melynek oka ismeretlen).
  4. Interstitialis cystitis (IC), hólyagfájdalom szindróma (BPS)
  5. Medencefenék-diszfunkció.

A tünetegyüttes (bármelyik is lehet az igazi kiváltó ok) depresszióval párosult, Lara nem mozdult ki otthonából.

Egy korábbi cikkből kiderül, hogy Lara Parker ezen a ponton döntött úgy, hogy botoxkezelésnek veti alá magát. Plasztikai sebészek botoxot fecskendeztek a vaginájába. Két év fizikoterápiás kezelés és a botox után ki mert próbálni egy vibrátort, és nem érzett óriási fájdalmat.

Sírt az örömtől.

A együttlét még mindig komoly fájdalommal jár számára, de tudja, hogy hatalmas utat járt be, és reménykedik abban, hogy egyszer még lehet normális szexuális élete.

Ami ennél is fontosabb: boldog kapcsolatban él egy férfival, aki a szexuális problémák ellenére is elfogadja őt.

 

Kiemelt fotó: Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik