Élet-Stílus

Nyilvános szex és más érdekességek a tankönyvekben

Érdekes illusztrációra bukkantak az angol ovisok és kisiskolások számára összeállított kiadványokban.

„Kissé kétértelmű jeleneteket találtam egy barátom 4 éves fiának tankönyvében” – írja egy Ed Brody nevű felhasználó, aki a Twitterre ki is posztolta az említett képeket, íme:

twitter.com/chiefbrody1984
twitter.com/chiefbrody1984

A lényeg – mint a legjobb paródiafilmek legjobb jeleneteiben – természetesen a háttérben történik: az első képen három korosodó úriember látható, akik épp tűnnek el a bokrok között, a következő ábrán pedig egy idős hölgy, aki meglátja, hogy mit csinál ott a három férfi, a látvány sokkolja őt.

Ahogy az ilyenkor szokásos, a Twitterre kiposztolt kép alatt a kommentekben megjelennek más képek is, van köztük olyan jelenet is, amelyet ugyanebben a könyvsorozatban talált valaki. Íme az ábra:

twitter.com/chiefbrody1984

Ha valaki nem vette volna észre,

a kép különlegessége, hogy az egyik ovis (iskolás?) kisgyerek épp a hepatitis szót rakja ki a színes vidám kockák segítségével.

Az egészben az a leggyönyörűbb, hogy a rendkívül népszerű könyvsorozat alkotóit, Alex Brychta illusztrátort és Roderick Hunt írót korábban a Brit Birodalom Rendjével (MBE) tüntették ki.

Egyes vélemények szerint a csibész szerzők szándékosan rejtették el ezeket a pajkos jeleneteket a könyvekben, mondván, a gyerekek úgysem fogják észrevenni / érteni ezeket, a szülők meg nevethetnek egy jót a kis tréfákon.

A 3-7 éves korosztálynak szánt tankönyvsorozatot – amelynek több mint 400 része jelent meg –  az óvodák / előkészítők 80 százalékában használják.

Lehet hőbörögni is az ilyesmin, de sokkal jobb felhőtlenül kacagni, és ha netán ez az adag nem volt elég, akkor továbbkattintani a legdurvább gyerekkönyveket bemutató egykori képsorozatunkra (Nagy történet a kis spermiumról – és más izgalmas kalandok), valamint a Mindenki kakil – a 10 leghülyébb könyvcím című korábbi összeállításunkra.

(Sun)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik