Élet-Stílus

Ha kávét, teát iszol munkahelyeden, van egy szar hírünk

Igen, pontosan az.

Kíváncsiságból beütöttük a 24.hu keresőjébe Charles Gerba nevét (ő az a tudós, aki az alább olvasható eredményekre jutott), és a következő cikkekre bukkantunk:

Nos, az arizonai egyetem kutatóprofesszora most is hasonló témakörben mondott erőset (persze, hiszen mikrobiológus), méghozzá azt, hogy nagyon körültekintőnek kell lennünk, ha munkahelyünkön iszunk kávét vagy teát. Vagy – és ezt már mi tesszük hozzá egyszerű logika használatával – ha bármit eszünk vagy iszunk pohárból, csészéből, bögréből, tányérról satöbbi satöbbi.

És hogy miért? Mert állítása szerint a munkahelyi edények 90 százaléka tele van bacikkal, 20 százalékuk (minden ötödik!!!!!!!!!) pedig fekáliamaradványokat tartalmazhat.

Az, hogy széklettel szennyezettek a bögrék és a csészék, nem azért van, mert minden cégnél van egy zugkakiló, aki rendszeresen beleszarik a mosogatógépbe.

A főkolompos, minden probléma okozója a mosogatószivacs,

amelyen megtelepszenek a gonosz baktériumok. Gondoljunk csak bele, a langyos vizes környezet kész baktériumtelep, ahogy ezt Gerba prof. már megállapította a törölközőkről is.

Öröm az ürömben: van megoldás, hogy elkerüljük a székletmaradványokkal és egyéb baktériummal való rendszeres találkozást: minden nap vigyük haza bögrénket, és otthon mossuk el. Hacsak otthon nincs ugyanilyen bacikollekció a szivacson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik