Élet-Stílus

Halálos méreg lehet a „Halálvágy” dobozos kávéjában

A teljes készletet visszahívta hideg, nitrogénes, dobozos kávékülönlegességéből a méregerős italairól híres Death Wish (Halálvágy) nevű, New York-i kávémaufaktúra.

A cég közölte, hogy a lépésre azért volt szükség, mert felmerült a gyanú, hogy az ital botulizmust okozhat. A magyarul kolbász-, vagy konzervmérgezésnek hívott, ritka betegséget egy bakteriális idegméreg okozza. Az izmokat megbénító méreg hatására, enyhébb esetekben szájszárazság, hányás, látászavarok alakulnak ki, a legsúlyosabbakban pedig leáll a légzés.

A Crnell laboratóriumban végzett tesztek során mutatták ki, hogy a Death Wish nitrogénes készítményeiben előfordulhat Clostridium botulinum baktérium, ami a botulizmus kialakulásáért felelős botulotoxint termeli.

A Death Wish közleménye szerint, az összes termékek visszahívása megelőző lépés, nem tudnak arról, hogy bárki megbetegedett volna a kávéjuktól. A fogyasztókat, akik korábban vásároltak a fertőzésgyanús kávéból arra kérték, hogy vigyék vissza az italt a kereskedőhöz, és visszakapják a pénzüket.

(Syracuse.com)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik