Élet-Stílus

A CÖF felkérésére reformálta meg a menzakaját Buday Péter

Buday Péter, fotó: Lifetv
Buday Péter, fotó: Lifetv

Egészen érdekes interjút közölt a sonline.hu a nemrégiben sok felesleges kilót leadó szakáccsal. Buday Pétert azért kereste meg a lap, mert Ízig varázs címmel  készített receptfüzetet gyermekétkeztetéssel foglalkozó szakemberek számára. A szakács korábban nem éppen egészséges ételeiről volt híres, ám az utóbbi években kimondottan a reformkonyha felé fordult. Az interjúból kiderül, hogy a füzetet a Civil Összefogás Fórum felkérésére készítette el, és 40-50 recept található benne.

A főzelékekben például nincsen liszt és zsír, ami Buday szerint “érdekes”.

A szakács arról is beszélt, hogy a gyerekeket meg kell tanítani enni, és bele kell csempészni a zöldséget a kajájukba.

A gyerekek többsége szereti a sárgarépát mert fütyülni tud tőle, van egy pozitív megerősítés, amelynek köszönhetően nem ódzkodik tőle. Míg a brokkolira, azt mondja a társa: „fúj, brokkoli ilyet nem eszünk” – és már vége is, nem kóstolja meg. Vagy apa otthon eszik azt mondja: „saláta van ma drágám? Ezt add a kecskéknek”. Egy fiúnak az apja a Jóisten, fog az akkor salátát enni? Nem. De ha megtanulja, hogy a céklától erős lesz és edzésen legyőz mindenkit és a brokkolitól nem fog megfázni és akkor tud járni focizni akkor nem fog elzárkózni tőle.

A CÖF szerepe nyilván nem véletlen, ahogy korábban írtuk, a magát civilnek tartó szervezet félmilliárdos támogatást kapott egy állami cégtől, melynek egy részét arra fordítják, hogy a gyermekétkeztetést egészségesebbé tegyék. Például komplettált ételekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik