Élet-Stílus

Végre egy szuper hír a ronda férfiaknak!

Kutatás igazolja, hogy a nem annyira jó pasi + vonzó nő párosok boldogabbak.

Rettentő fontos tudományos eredményeket publikáltak a Floridai Állami Egyetem kutatói. A felmérés során 223 nemrég házasodott amerikai párt vizsgáltak, többségük húszas éveinek végén jár, és a tudósok arra voltak kíváncsiak, milyen összefüggések vannak a boldogság és a szépség valamint a fogyókúrázás között.

Jó, ezt most eléggé leegyszerűsítettük, de a lényeg az, hogy kielemezték, hogy a párok férfi- illetve nőtagjai mennyire vonzóak (hogy milyen módszertannal, az persze jó kérdés, de most minden apró részletbe hadd ne menjünk bele), majd levontak bizonyos következtetéseket.

De hogy még világosabb legyen, mutatjuk a Science Direct szaklapban közölt kutatás egyik legfontosabb eredményét:

ha a feleség jobb nő, mint amennyire jó pasi a férj, akkor valószínűbb, hogy boldog a házasságuk.

Mindezt azzal magyarázzák, hogy ha a férj tudatában van annak, hogy más ligában játszanak, valószínűbb, hogy mindent megtesz, hogy kielégítse (na nem úgy, illetve nem csak úgy) a párját.  Sokkal jobban hajt (legyen szó házimunkáról vagy bármiről), hiszen tudja, hogy felesége sokkal sármosabb pasikat is megkaphatna.

A fordított helyzetben, amikor a férj sokkal jobb pasi, mint amennyire vonzó nő a feleség, azonban más a szitu: itt – a kutatás eredményei szerint legalábbis – a nő nyomást érez, hogy változtasson magán, hogy a férje vonzóbbnak találja őt (mint eddig, vagy mint más nők).

Igen: fogyókúra, konditerem és egyéb aktivitások.

Na, nem, mintha ezek bármelyike önmagában haszontalan vagy káros tevékenység lenne, de a következtetés mégis az, hogy ezek a házasságok kevésbé sikeresek, és ráadásul ez a tényező a nők evészavarainak kialakulásához is vezethet.

A kutatók azt is megállapították, hogy a férfiak fogyókúrázási, gyúrási szokásai jóval kevésbé függnek össze azzal, hogy házasságukban melyikük a vonzóbb fél.

Lehet, hogy van, aki a fentebb ismertetett kutatási eredmények olvasása után azt gondolja, hogy ez ordas nagy baromság. De akkor mit szólt ahhoz a felméréshez, amelyben azt vizsgálták, hogy változott-e az utóbbi időszakban a vörös hajú emberek megítélése?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik