Élet-Stílus

Három magyar lány is a Floridában vészeli át az Irma hurrikánt

A Délmagyar vette fel a kapcsolatot három szegedi diáklánnyal, akik az Irma hurrikán sújtotta Floridában vannak. Nagyi Barbara, Bakó Krisztina és Boros Gyevi Lili a legveszélyesebb városból, Miamiból már eljött, de még mindig az államban vannak és egy szállodában vészelik majd át a hurrikán pusztítását.

"A vihar életveszélyes" - megérkezett Floridába Irma
Az erős szél és esőzés miatt 76 ezer ember maradt máris áram nélkül.

Az egyik lány elmondta, egy hotelben dolgoztak Missouri-államban három hónapig, szeptember 21-i hazaútjuk előtt most pihentek volna Floridában. Kedden érkeztek meg Miamiba, szerdán pedig már el is hagyták a várost.

Próbáltunk konzervet és vizet venni, de a boltok polcai már üresek voltak, a legtöbb benzinkutat pedig lezárták. Abban, hogy elmeneküljünk onnan, senkitől nem kaptunk segítséget

– mondta egyikük.

Végül egyik barátnőjük távoli rokonai segítettek, foglaltak nekik szállást és elvitték őket Miamiból. Tovább viszont nem tudtak haladni, mivel az utakon óriási dugó van, vonatra és buszra pedig már elfogytak a jegyek.

A három lány jelenleg Orlandóban van, ami ugyanúgy veszélyzónának számít, bár azt mondják, hurrikánbiztos a hely, ahol vannak. Irma érkezését egy ablak nélküli fürdőszobában vészelik majd át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik