Élet-Stílus

Patkányok csonkítottak meg egy francia lányt

Kritikus állapotban került kórházba egy fogyatékkal élő francia lány, miután egyik éjjel patkányok másztak be az ágyába és harapdálták szét a testét.

A deréktól lefelé lebénult 14 éves gyermek egy bérelt ház emeletén aludt az észak-franciaországi Roubaix városában, amikor az eset történt.

A France Info megkeresésére egy orvosszakértő elárulta, a lány arcán 45, kezein 150, lábain pedig 30 sérülést ejtettek az állatok.

A lány édesapja gondatlanságért bepereli az ingatlan bérbeadóját. Sajtóértesülések szerint a közelben lévő szeméttárolók túlságosan megteltek.

A kétgyermekes apa arról beszélt, hogy Samantha nevű lányára vérben állva talált rá az ágyában múlt szombaton. Mint fogalmazott, minden rendben ment, amíg nem feküdtek le aludni.

Vér folyt a füléből. Attól féltem, hogy agyvérzése van

– idézte a férfit a Courrier-Picard helyi lap.

A lány néhány ujjhegyét le kellett amputálni. A család mostanra átköltözött egy másik épületbe, a rendőrség pedig nyomozást indított az ügyben.

A kórházban folyamatosan ellenőrzik, hogy elkapott-e valamilyen fertőzést Samantha. A veszettségre végzett teszt negatív lett.

Az efféle patkánytámadások rendkívül ritkák, igaz, a rágcsálók a holttesteket előszeretettel megszállják.

(BBC, kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik