Élet-Stílus

Több mint egymilliárdot tapsolt el a világ egyik legnagyobb lottóvesztese

Három évig tartott a jólét.

2005. január 29: ezen a napon minden megváltozott a plymouthi Pete Kyle életében. A fordulópontot az aznapi lottóhúzás jelentette, ahol az akkor 52 esztendős férfi – az évek óta játszott számaival – elvitte a főnyereményt. Minden idők egyik legnagyobb lottónyereményét, 5,1 millió fontot (közel 1,7 milliárd forint).

Azon a bizonyos szombati napon el is feledkezett a lottószelvényéről, másnap reggel nézte meg a teletexten a húzás eredményét, és akkor szembesült a történtekkel.

Hogy még teljesebb legyen a kép Peter Kyle és a Fortuna viszonyáról: két nappal később 500 fontot (164 ezer forint) nyert bingón. Egy akkori nyilatkozatában elmondta, hogy sokat kellett nélkülöznie, de mostantól az egész család élete megváltozik.

Hát… megváltozott.

Kyle-ék rohamtempóban álltak neki a pénz elherdálásának. Vásároltak egy kastélyt, amelynek berendezése volt a következő hónapok-évek programja. Peter mindig ügyelt arra is, hogy gyerekeinek mindent megadjon – például luxusutakat.

Magának hajót és autókat vásárolt, és a házukban kialakított egy medencét, jacuzzit, billiárdtermet és egy bárt.

Sikertelen befektetések következtek… aztán egyszer csak elfogyott a pénz.

Három év elteltével megjelentek a hitelezők, a kastély elúszott. A férfi egy olcsó szállodába költözött (ld: Room Hotel, fotónkon), ahol a tulajdonos alkalmazottja lett, afféle mindenes.

Peter Kyle egyszer csak eltűnt a szállodából. Egyes hírek szerint Spanyolországban él, de a helyiek mostanában nem hallottak róla.

 

(Plymouth Herald, Sun), Kiemelt fotó: Google maps

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik