Élet-Stílus

Fittyet hányt a szabályokra a spermadonor apuka, ma már 102 gyereke van

A sztori elsőnek viccesnek tűnhet, de valójában nagyon nem az.

Annak, aki spermadonor szeretne lenni, komoly követelményeknek kell megfelelnie. Nem lehet például, alkohol, gyógyszer vagy drogfüggő a donor, de nem rendelkezhet örökletes betegséggel sem. Ezek mellett még rengeteg szabályt és előírást kell betartani, amelyek között van az is, hogy túl sokszor és túl sok helyre nem mehet el a donor spermát adni.

Hollandiában most kibukott egy olyan eset, amely során az egyik donor elismerte, hogy az aláírt szerződések ellenére egyszerre több klinikára járt spermát adni. Ez hatalmas felelőtlenség, hiszen a szabályozás nem véletlenül van érvényben. Ha a donor túl sok helyre ad spermát, akkor nő az esélye, hogy az utódjai később kapcsolatba kerülhetnek. Ennek persze nem nagy az esélye, de épp ezért vannak a korlátozások, hogy ezt az esélyt a minimumra csökkentsék.

Akárhogy is, a fent említett alany így akár 102 gyermek édesapja is lehet

amely katasztrofális következményekkel járhat. Az ilyen módon elvégzett mesterséges megtermékenyítések szigorúan anonim módon működnek. Azzal, hogy a férfi nem tartotta be a szabályokat, komoly gondot és nem utolsósorban kellemetlenséget okozhat azoknak a családoknak, akik kaptak a spermájából.

Csak szeretem csinálni, és boldoggá tesz, hogy ezzel másokat is boldoggá tehetek.

Mondta a felelőtlen férfi, akire komoly szankciók várnak, amiért megszegte a szerződését.

Metro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik