Élet-Stílus

Megszólalt a magyar kórház a lebénult brit tévés ügyében

Megírtuk, hogy egy brit producer, Amy May Shead három évvel ezelőtt járt Budapesten, amikor ellátogatott egy étterembe, ahol jelezte a pincéreknek, hogy súlyos mogyoróallergiában szenved – az allergiakártyáját is bemutatta –, de biztosították, hogy az általa megrendelt csirkés étel egyetlen összetevője sem tartalmaz mogyorót, és készítésekor sem használtak ilyen alapanyagot.

Lebénult, beszédképtelen a Budapesten allergiás rohamot kapott brit producer
Amy May Shead néhány éve még az iTV-n futó reggeli műsor, a This Morning producere volt. A fiatal nő három évvel ezelőtt néhány barátjával Budapestre

Amy ennek ellenére már a legelső falat lenyelése után rosszul lett, és anafilaxiás sokkot (életveszélyes allergiás rohamot) kapott. Két adag injekció azonnali beadása ellenére az állapota olyan súlyos lett, hogy leállt a keringése. A Péterfy Sándor utcai kórházba került, ahol mesterséges kómában tartották. Az oxigénhiányos állapottól az agya olyan súlyos károsodást szenvedett, hogy Amy azóta is beszéd- és mozgásképtelen.

A Blikknek megszólalt a Péterfy Sándor utcai kórház osztályvezető főorvosa, aki azt mondta, emlékei szerint nagyon hamar a helyszínre értek a mentősök, a nőt újraélesztették, de a kórházba már kapkodó légzéssel és tág pupillákkal vitték be.

Az orvos felidézte a három évvel ezelőtt történteket, úgy emlékszik, a nő injekciót adott be magának, miután jelentkeztek az első tünetek, a gégeödémája mégis kialakult, ez vezetett az agykárosodást okozó oxigénhiányhoz.

A kórházban légcsőmetszést végeztek, a brit nő kapott antibiotikumot is. Több hét telt el, mire hazaszállíthatták a kórházból. A nő azóta is beszéd- és mozgásképtelen, csak pislogással tud kommunikálni és állandó ellátásra szorul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik