Élet-Stílus

Ötöslottó – ismerős arcok a számhúzók között

lottósorsolás (Array)
lottósorsolás (Array)
Vagy tényleg vak a szerencse, vagy kiismerhető a lottóhúzás titka vagy...

Az Index egyik olvasójának tűnt fel, hogy a nyerőszámok kihúzására kisorsolt 25 jelölt között gyakran tűnnek fel már korábban is látott arcok. A Szerencsejáték Zrt. honlapján csak az adott hét 25-ös jelöltlistája olvasható, így maga kezdte el februártól kigyűjteni a neveket.

Arra jutott, hogy egy család három tagja 28 hét alatt 15-ször került be a 25 jelölt közé. Ez 30 ezer forintot jelent, de többször volt, hogy a stúdióban őket sorsolták számhúzónak, ami már egymillió forintot ér.

Mivel az állami cég szerint hetente 11 ezer olyan ember jelentkezik, aki legalább ezer forintért tippel, az Index úgy számolt, hogy a családnak hetente átlagosan 236 (ezerforintos) szelvénnyel kell játszania, hogy ilyen gyakran bekerüljön a 25-ök közé.

A portál megtalálta a lottósorsolások szinte állandó vendégét, aki azt mondta, nagyságrenddel kevesebb szelvénnyel játszik, és 20 évébe telt, mire “kapisgálni kezdte”, miként javíthat esélyein, hogy bekerüljön a számhúzók közé.

Az Index kereste az állami céget, de sokkal közelebb nem jutott. Az biztos, hogy a Szerencsejáték Zrt. már a számhúzókat is (a beérkező szelvények az érkezés sorrendjében kapnak egy sorszámot) is közjegyző jelenlétében, a Szerencsejáték Felügyelet ellenőrzése mellett sorsolják ki.

Egyetlen megoldásnak az tűnik, hogy nagyon sokan lottóznak együtt és a többiek nevében is mindig a család tagjai mennek el számhúzónak. A Szerencsejáték Zrt. azt nem árulta el, hogy – mint korábban erre közösségi oldalán is utalt – végül indult-e vizsgálat az ügyben.

Játssz Ötöslottót egy szelvényen legalább 1000 forintért (amelybe a Joker játék(ok) értéke nem számít bele), és pályázz a játékba küldés hetén (szombaton) 24:00 óráig ezen az oldalon található pályázati űrlapon, vagy a 06-1-224-2626-os telefonszámon!

A Szerencsejáték Zrt. szabályai szerint adott játékkal csak egyszer lehet pályázni, de aki öthetes játékot legalább 5000 forintért játszik, az az érvényesség alatt hetente pályázhat.

Egy héten belül, a részvételi feltételt többszörösen meghaladó értékű átvételi igazolás is csak egy pályázatra jogosít.

Az interneten vagy telefonon beérkezett érvényes pályázatok közül sorsolják ki a 25 pályázót, aki részt vehet televíziós sorsolásban. Őket írásban értesítik, majd 25 számhúzó-jelölt közül a műsorban sorsolják ki a számhúzót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik