Élet-Stílus

Felgyújthatja a napon parkoló autót a benne hagyott ásványvíz

Mindenki tudja, hogy tűzveszélyes tárgyakat, például öngyújtót, sprayt nem tanácsos a napon parkoló autóban hagyni, azt azonban valószínűleg kevesen hinnék, hogy egy ásványvizes palack is komoly gondokat okozhat.

Az idahói Dioni Amuchastegui sem gondolta, hogy a víz tüzet okozhat, amíg saját szemével nem látta. Az elektrotechnikusként dolgozó férfi a kocsijában ebédelt, amikor a szeme sarkából felszálló füstöt vett észre. Rájött, hogy az anyósülésen heverő ásványvizes palack összegyűjti a szélvédőn keresztül érkező napsugarakat, azok pedig egy pontba fókuszálódva elkezdték kiégetni az üléskárpitot.

Amuchastegui alig hitt a szemének, ezért gyorsan videóra vette a füstölgő műbőrt, mielőtt elvette az ülésről a palackot.

David Richardson tűzoltó, a CBS News kérdésére megerősítette: egy palack víz viselkedhet úgy, mint egy nagyítóüveg, vagyis adott körülmények között okozhat tüzet. Fontos, hogy erre csak az átlátszó palackba töltött tiszta folyadék képes, a színes palackok, illetve folyadékok nem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik