Élet-Stílus
Premature newborn  baby girl in the hospital incubator after c-section in 33 week

Orrszívóval mentette meg a tízéves fiú koraszülött öccse életét

24.hu
24.hu

2017. 08. 19. 17:58

Egyszer majd Daxx elég idős lesz hozzá, hogy elmeséljék neki születése első perceit, amikor bátyja, Jayden Fontenot megmentette az életét.

A tízéves Fontenot ugyanis nem csak segített anyjának világra hozni testvérét a fürdőszoba padlóján, de az orrszívót is bevetette, amikor lélegeztetni kellett a picit.

Azóta is mondom Jaydennek, hogy különleges kötelék fűzi össze az öccsével. Olyan büszke vagyok rá, mindkettőnk életét megmentette

– emlékszik elérzékenyülve az édesanya, Ashly Moreau, aki augusztus 11-én reggel arra ébredt, hogy elfolyt a magzatvíz, méghozzá a vártnál jóval előbb, kisfiát ugyanis szeptember 20-ra várták. Moreau egyébként szokatlanul vérzett a szülés ideje alatt, ráadásul a baba kezdetben farfekvéses volt.

A dolgok rendkívül gyorsan történtek, ahogy lenézett, a baba lábai már kilátszottak. A nő vőlegényére nem számíthatott, ő ugyanis ekkor már a munkahelyén volt, ezért szólt a fiának, hogy azonnal hívja a nagymamát a szomszédból. A nagymama azonban egy korábbi műtét miatt nem tudott járni, ezért csak annyit tehetett, hogy tárcsázta a 911-et, unokáját pedig azonnal visszaküldte az anyához.

Mondtam a fiamnak, hogy segítenie kell, de nagyon gyorsnak kell lennünk, mert a baba lábai már kékülnek, nem kap levegőt.

Az édesanya sírt, de megpróbált higgadt és összeszedett maradni. Látta, hogy Jayden fél, de a magabiztosságot is érezte rajta. A fiú az édesanya instrukciói alapján óvatos fordító mozdulattal kiemelte a bébit, ekkor azonban észrevették, hogy a kicsi nem lélegzik.

A tízéves fiú azonnal a konyhába rohant, megkereste 11 hónapos húga orrszívó pumpáját, amivel segített levegőt fújni az újszülött orrába és szájába. 

Szerencsére ekkorra megérkeztek a mentők is, akik azonnal kórházba szállították az anyát és a babát. Daxx jól van, jövő héten hazamehet, bátyját pedig bátorságáért a város polgármestere fogja kitüntetni.

via

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.