Élet-Stílus

Álláshirdetés vakvezető kutyáknak

A szokatlan, non-humán hirdetés a karrierváltásra kész, fiatal labrador retrievereket célozta meg.

Olyan kutyákat toboroznak, akik elhivatottságot éreznek magunkban, hogy egy látássérült ember hűséges segítőjévé váljanak. A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány olyan 1-1,5 éves labrador retrievereket keres, akikről jelenlegi gazdáik – szerény térítés ellenében, nemes lélekkel – lemondanak, hogy így segítsenek a látássérült embereken.

A jelentkezők közül személyes elbeszélgetés és orvosi alkalmassági vizsgálat alapján választjuk ki a nyerteseket, akiknek a tanfolyam sikeres elvégzése után garantált álláslehetőséget biztosítunk prémium minőségű táplálással, kiemelkedő színvonalú egészségügyi ellátással és biztos nyugdíjjal.

A sikeresen vizsgázott vakvezető kutya egy látássérült ember állandó kísérője és elválaszthatatlan társa lesz. Rengeteg élmény vár rá és annyi szeretetet fog kapni életében, amennyi csak egy kutyaszívben elférhet.
Az ideális jelölt tulajdonságai:
◾barátságos megjelenés és viselkedés
◾felhasználói szintű pórázhasználat
◾tárgyalóképes magyar nyelvismeret
◾jó együttműködési képesség
◾jó kommunikációs képesség
◾jó stressztűrő képesség
◾oltási könyvvel igazolt, korának megfelelő oltások
◾regisztrált mikrochip

előny:
◾közlekedési eszközök felhasználói szintű ismerete
◾lakáshasználat felhasználói szintű ismerete
◾városi sétákban való gyakorlat
◾más állatfajok ismerete, szeretete

A jelentkezéshez fényképes önéletrajzot kérnek a térítési igény megjelölésével a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány honlapján, a kapcsolat menüpontban megjelölt elérhetőségeken. Mint írták, Magyarországon jelenleg 33 ezer látássérült ember él és mindössze 1 százalékuknak van vakvezető kutyája.

Egy szegedi család neveli Danát, a vakvezető tanonc kutyát
Pár hónapra vállalta Dana, a vakvezető kutya nevelését egy szegedi család, aki önkéntesként segíti a speciális labrador tanulási folyamatát.
Látássérültként a legnagyobb élmény nem függeni másoktól
Felhő, a vakvezető kutya sikeresen teljesítette a vizsgát, így már hivatalosan is megadhatja látássérült gazdájának a legnagyobb ajándékot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik