Élet-Stílus

Ezer női fenékről készül fotó

„Hátha rájövünk, mekkora őrültség utálni saját testünket”.

A kanadai Emilie Mercier és Frédérique Marseille gyerekkoruk óta barátnők, tizenkét éves korukban ismerték meg egymást. Mindketten tele voltak félsszel és bizonytalansággal saját testükkel, annak változásával kapcsolatban, és tisztában vannak azzal, hogy még számtalan nő így van ezzel.

Leginkább ez inspirálta őket, amikor megalkották az

1001 fenék

című fotóprojektet, vagy ahogy hívják: vizuális verset. Egyelőre az Instagramon és saját blogjukon láthatóak a képek, de ha a két kanadai művész terve sikeres lesz, könyvformátumban is megjelenik a válogatás. Emilie és Frédérique szeretné volna feltérképezni, hogy éreznek a nők saját testük – és főleg az említett testrész – iránt, bízva abban, hogy kezdeményezésükkel valamelyest hozzájárulnak a bennük levő bizonytalanság-érzés csökkentéséhez.

Hátha rájövünk, mekkora őrültség utálni saját testünket, és inkább észrevesszük, mennyire egyedi és különleges minden nő”

– mondják a szerzők, akik nemcsak a fotózásra koncentráltak: minden egyes alannyal elbeszélgettek arról, ki mit érez a saját testével kapcsolatban.


Eddig Kanada mellett Franciaországban, Belgiumban és Svájcban készültek képek. A modellek egy zárt Facebook-csoporton keresztül jelentkezhetnek be, ha szeretnének részt venni a projektben. Sem a nevük, sem az arcuk nem kerül bele a válogatásba.

Emilie Mercier és Frédérique Marseille most az interneten próbál pénzt gyűjteni, azzal a céllal, hogy minden földrészen tudjanak fotókat készíteni a fenékkollekcióba. Jelenleg azonban az a legnagyobb problémájuk, hogy mind a Facebook, mind az Instagram cenzúrázza a képeket – a közösségi oldalak ugyanis pornográfnak minősítik a fenekes fotókat.

 

Kiemelt fotó: Facebook/1001fessesproject

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik