Élet-Stílus

Ciciszív-kihívás tombol a kínai interneten

Gyakran történnek furcsaságok a világ egyik legellenőrzöttebb internetes hálózatán, a kínai weben. A legtöbbször fiatal nők ragadtatják magukat elképesztő dolgokra, és amikor már azt hinnénk, nagyobb őrültséget már képtelenség kitalálni, ők mindig rá tudnak tenni egy lapáttal.

Amikor 2016 novemberében egy mangarajz nyomán, kínából kiindulva nyugaton is elterjedt az „egyujjas szelfi”, mi is azt gondoltuk, hogy elértük a csúcspontot. Itt írtunk a jelenségről.

Fotó: Twitter

Erre most itt a ciciszív-kihívás. A dolog roppant egyszerűnek tűnik: a kezek segítségével szív alakot kell formálni az egyik, vagy másik mellből, és lefotózni. Az egyetlen buktató, hogy a szívalakhoz mind a két kéz kell, így állványra, vagy tettestársra van szükség a fotózáshoz.

Fotó: Weibo

Bár ciciszív-kihívás alig egy hete indult el, és még csak néhány tucat résztvevője van, máris milliós nézettséget produkál. Annak ellenére, hogy a kínai cenzorok amilyen gyorsan csak lehet, törlik a pikáns képeket.

Fotó: Weibo

A jelenséget egy profi vlogger, Ayi Xi Tai Lu indította el, az egyik éjszakai élő videójában. Kínában nemrég iszonyatosan felpörgött az élő közösségi videók divatja, ezért sokan fektettek be az üzletágba. A növekedés azonban az utóbbi időben lelassult, ezért a cégek igyekeznek egyre merészebb dolgokra rávenni a videósaikat, hogy a nézettségük ismét növekedni kezdjen.

(via The Shanhaiist)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik