Élet-Stílus

Önkéntes matrózokat keresnek egy spanyol vitorlásra

Önkéntes matrózokat keresnek egy XVII. századi spanyol galleon korhű másolatának fedélzetére. A sikeres pályázók a vitorláson esznek, laknak és dolgoznak majd, miközben megtanítják őket a „kalózkorszak” hajózásának alapjaira.

A galleont két év alatt (2009-2010) építette meg a spanyol Nao Victoria Alapítvány Punta Umbria dokkjában. A hajó azóta 48 ezer tengeri mérföldet megtéve, a három óceán és a legnagyobb tengerek majdnem száz kikötőjében horgonyzott, ahol a látogatók némi belépődíj ellenében kívül-belül megcsodálhatták.

A vitorlás augusztus 8-ig a New York államban fekvő Kingstonban állomásozik. Onnan három alatt fog lehajózni a marylandi Ocean Citybe, majd augusztus 27-én vág neki az Atlanti-óceánnak, hogy hazatérjen Spanyolországba.

A galleon legénysége mindkét útra keres önkéntes matrózokat, akikkel szemben csak annyi a követelmény, hogy 18 évnél idősebbek legyenek, lehetőleg jó kondiban. A jelentkezőknek nincs más dolguk, mint írni egy emailt Fernando Viota-nak, az El Galeón projektmenedzserének, a fernando@fundacionnaovictoria.org címre.

(via Daily Freeman)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik