Élet-Stílus

Elfért az anyja tenyerén születésekor a világ egyik legkisebb babája

A vártnál három hónappal korábban, alig 450 grammal, 14 centisen jött világra Poppy Wicks, a világ egyik legkisebb babája az angliai Bristolban, március 9-én. Húsz kórházban töltött hét után, a kislány a most először mehetett haza a szüleivel. Eddig azonban nagyon hosszú út vezetett.

Hannah Wicks, Poppy 31 éves anyukája sokszor simogatta a pocakját, és kérte a kislányát, tartson ki még odabent, ameddig csak lehet. A babának azonban volt egy ritka betegsége, ami lehetetlenné tette, hogy a méhen belül fejlődjön tovább, ezért sürgősségi császármetszéssel segítették világra. A szülők felkészültek a legrosszabbra, már korábban eltervezték a temetést, mert merték elhinni, hogy Poppy túlélhet egy ennyire korai születést.

A kislány hihetetlenül pici volt, szó szerint elfért az anyja tenyerén. „Valósággal sokkolt, amikor megláttam, mert gondoltam, hogy úgy fog kinézni, mint egy igazi baba. De pontosan úgy nézett ki, csak nagyon picike volt. Nem számítottam erre.”

A hosszas küzdelem és intenzív ápolás végén, most úgy tűnik nem lesz semmilyen hosszútávú hatása Poppy korai születésének. Bár nagy esélye volt annak, hogy lesz valamiféle agykárosodása, de eddig egyetlen vizsgálat sem mutatott ki semmi nyugtalanítót, ezért a szülők reménykednek.

(via Metro)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik