Élet-Stílus

Szándékosan mérgező szendvicset árultak egy helyen, de mindezt jó szándékból tették

Te megennél valamit, ami akár meg is ölhet téged?

A válasz mindenki számára egyértelmű, mégis a mindennapokban rengetegen néznek szembe ezzel az elsőre egyszerű kérdéssel. Ők az ételallergiások, akiket akár meg is ölhet mondjuk egy véletlen (vagy éppen direkt) az ebédbe kerülő alapanyag.

A felmérések szerint a világon megközelítőleg 220 millió ember szenved valamiféle allergiától. Sokuk állapota olyan súlyos, hogy akárcsak egy csekély tiltott ételből, vagy alapanyagból származó adag is komoly gondot, akár halált is okozhat.

Erre a nagy tömegeket érintő, de valamiért mégsem annyira ismert problémára próbálja felhívni a figyelmet E.A.T. (End Allergies Together) nevű szervezet, amely felvett egy ismert séfet, Ming Sai-t is, hogy ő vezesse azt a mozgóbüfét, amelyből szándékosan mérgezett szendvicset árultak.

A büfé neve Khill Mi, vagyis majdnem “Kill me” lett, ami azt jelenti, hogy

Ölj meg!

A kampányhoz készített videón látszik, hogy a vásárlók teljesen kiakadnak, mikor a séf elárulja, milyen mérgező toxinokat tesz az ételbe. A kezdeményezés a mérgező szendvicsekkel próbálja meg bemutatni az egészséges embereknek, hogy az allergiásoknak milyen akadályokkal és veszélyekkel kell szembenézniük nap mint nap.

Konbini

Ajánlott videó

Olvasói sztorik