Élet-Stílus

59 évesen szülte meg első gyerekét egy nő

A New York-i házaspár a majdnem 40 éve történt esküvőjük óta várt erre a pillanatra.

Majdnem 40 évvel esküvője után, 59 évesen szülte meg első gyermekét egy nő az amerikai New York államban – jelentette a helyi sajtó.  Akosua Budu Amoako június 15-én szülte meg kisfiát, aki teljesen egészségesen, 3,28 kilogrammosan jött világra egy New York-i kórházban.

A nő elmondása szerint férjével éveken át próbálkoztak a gyerekvállalással, miután 38 éve összeházasodtak, de végül fel kellett hagyniuk a reménnyel, miután kiderült, hogy petevezetéke el van záródva. Azonban tavaly megtudták, hogy szülőföldjükön, Ghánában, lelkipásztoruk felesége 60 évesen szült gyermeket mesterséges megtermékenyítés után, és úgy döntöttek, ők is belevágnak.

Egy 72 éves nő szült egészséges gyermeket
Súlyos etikai kérdéseket vet fel az orvostudomány csodája.

Az egészségügyben dolgozó házaspár tökéletesen tisztában volt az idős kori szülés veszélyeivel. Orvosuk az Albany Times Unionnak elmondta: először kötelességszerűen megpróbálta őket lebeszélni a dologról, felsorolva a veszélyeket, de a házaspár tántoríthatatlan volt. „Nagyon nyugodtak voltak, eltökéltek és láthatóan jól átgondolták a döntést” – mondta el a lapnak Dr. Kushru Irani.

Budu végül férje spermájának és egy donorpetének a felhasználásával lett megtermékenyítve. A kicsit az apjáról nevezték el: a Isaiah Somuah Anim Jr nevet kapta.

A házaspár a Times Unionnak elmondta: jól megtervezték a késői családalapítást. „Átírtuk a végrendeleteinket, és átbeszéltük a szélesebb rokonsággal, hogyan legyen felnevelve a fiúnk, ha esetleg történne velünk valami” – mondta el a lapnak Anim.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik