Élet-Stílus

Meghalt egy nő, mert fiút akaró férje négy abortuszra kényszerítette

A terhesség-megszakítások egy éven belül történtek, és tönkretették a kínai nő egészségét. Amikor beteg lett, férje elvált tőle.

Meghalt egy nő a kínai Anhui tartományban, miután férje nyomására egy éven belül négy abortuszt hajtottak végre rajta, mert mindegyik születendő gyermek lány lett volna – jelentette a helyi sajtó. A meg ne nevezett nő egészségét a beavatkozások annyira tönkretették, hogy az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Az esetről szóló beszámolók azt nem közölték, hogy pontosan milyen betegsége, vagy betegségei voltak a nőnek.

A házaspárnak négy évvel korábban már született egy lánya, és a férj azt akarta, hogy második gyermeke fiú legyen. A pár azután döntött a második gyermek vállalása mellett, hogy enyhítettek a több évtizede bevezetett egykepolitikán.

Kínában hagyományosan többre tartják a fiúgyermekeket a lányoknál. A helyi törvények tiltják, hogy az orvosoknak elárulják a születendő baba nemét, nehogy emiatt szakítsák meg a terhességet.

Ugyanakkor illegális módszerekkel erre lehetőségük van a nőknek. Az érintett feleség a helyi sajtóban megjelent hírek szerint röntgen-vizsgálattal tudta meg, hogy meg nem született gyermekei lányok lettek volna.

A férj a beszámolók szerint elhagyta a nőt, miután az abortuszok miatt lebetegedett. A nő a válás után kapott 17 ezer jüanos (660 ezer forint) összegből próbálta kezeltetni magát, de a kórházban meghalt. A beszámolók szerint volt férje egyszer sem látogatta meg, és már arra készül, hogy egy másik nőt vesz feleségül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik