Élet-Stílus

30 ezer megosztás: a Facebookon talált rá a testvérére

Élete utazására készül az örökbefogadott lány.

Volt idő, hogy hetente olvashattunk a „közösségi média erejéről”. Persze, hiszen a Facebook (Twitter stb.) remek, talán a legjobb eszköz, ha a gyerek elveszett kismackója után kutatunk, irányított véradáshoz keresünk alanyokat, vagy ha segíteni akarunk nehéz sorsú ismerőseinken.

Viszonylag ritkább az az eset, amikor – felnőttként – saját testvérünkre bukkanunk a közösségi oldalon.

Ez történt a Las Vegasban élő Nicole Belkinnel, aki élete legfontosabb kirándulását szervezi: találkozni akar testvérével. Most először.

Nicole-t gyerekként örökbe fogadták. Long Island-en és Miamiban nőtt fel, iskolás koráig nem tudta, hogy nevelőszülőknél él. Már középiskolás volt, amikor egy nap rákérdezett:

hogy lehet, hogy egyik szülőre sem hasonlít?

Azt, hogy van egy Jason nevű bátyja, csak 18 éves korában tudta meg. És Jasont, aki eközben Dél-Karolinában élt, szintén ekkortájt világosították fel arról, hogy van egy lánytestvére.

Nicole elég hamar rátalált biológiai szüleire, de évekig reménytelenül kereste a testvérét (hogy milyen úton-módon, ne kérdezzék!), majd amikor a Facebookhoz, ehhez a kézenfekvő módszerhez fordult, összesen 4 (négy) nap kellett, hogy rábukkanjon. És persze 30 ezer megosztás.

Jason először azt hitte, az egész csak egy hülye vicc, amit 31. születésnapjára időzítettek, de kiderült, hogy tényleg rátalált a húga.

Életem legszebb ajándéka. Kínosan hosszú ölelés lesz ebből”

nyilatkozta Jason.

Azóta minden nap chatelnek, a lány pedig már gyűjtést indított az interneten, hogy összejöjjön a repülőjegyre való, és ha minden jól megy, napokon belül találkozhatnak.

 

Kiemelt fotó: Facebook/Nicole Belkin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik