Élet-Stílus

Az emberek 10 napig állnak sorban ezért a levesért

Nekünk, magyaroknak a ramenről elsősorban a zacskós kínai leves, azon belül is a Vifon jut eszünkbe, amely szerintem a maga nemében a szemétkaja kategróia egyik királya. Én szinte mindig tartok magamnál egyet, mert vész esetén akár életet is menthet. A Vifonnak két nagyon erős érdeme van: olcsó és laktató. És itt nagyjából be is fejeződnek a leves erényei.

Vifon kép: Triton Trade

Ebből szemszögből nézve elég nehéz elképzelni, hogy egy ramen lehet akár jó, sőt, egyenesen zseniális is. Pedig az a helyzet, hogy már Budapesten is lehet kapni egészen finom, gazdag leveseket, viszonylag nagy választékban és nem is túl drágán.

Ha már evett az ember jó rament életében, akkor már egy lépéssel közelebb van ahhoz, hogy megértse azokat a teljesen felpörgött tajvaniakat, akik 10 egész napot képesek az utcán várni azért, hogy megkóstolhassák a japán Ichiran rament.

A nagy ramenláz apropója: a Forbes 2016-ban az Ichiránt a világ legjobb levesének választotta, a rament készítő japán étterem pedig most nyitotta meg az első üzletét Tajpejben. A hongkongi EJ Insight szerint annak, aki meg szeretné kóstolni, hogy milyen a fukuokai étterem tonkotsu sertés ramenje, jelenleg is minimum egy órát kell várnia, mivel ennek a levesnek az elfogyasztása sem szokványos.

#採訪

A post shared by wan chien hua (@wanchienhua) on

Az étterem külön ültetési rendszerrel és felszolgálási rituáléval üdvözli a vendégeket, akik a többiektől elszeparálva, bekötött szemmel fogyasztják el a fogást.

Az levesőrület egyébként megdöntött egy korábbi sorbanállási rekordot, akkor a lelkes tajvaniak egy múzeum kiállítása előtt voltak képesek kicsivel több mint 8 napot ácsorogni.

Mashable

Ajánlott videó

Olvasói sztorik