Élet-Stílus

Öngyilkos búcsúlevelet írattak a gyerekekkel egy iskolában

Hatalmas felháborodást váltott ki a londoni Thomas Tallis középiskola diákjai és a szüleik körében egy iskolai feladat. Hatvan tinit, Shakespeare Macbeth című drámájának tanulása közben arra kért tanáruk, hogy írjanak búcsúlevelet, mintha öngyilkosságra készülődnének. Az ügyből kerekedett botrány hatására az iskola vezetése és az irodalomtanár is bocsánatot kért az összes érintettől.

A diákok közül különösen azokat kavarta fel a feladat, akik korábban öngyilkosságok miatt veszítették el a barátaikat. Egy anya azt mondta, a lányának három barátja követett el korábban öngyilkosságot, ezért nagyon kiborult attól, hogy búcsúlevelet kell írnia.

„Vajon melyik univerzumban jó ötlet tinikkel búcsúlevelet íratni?”

– írta a háborgó anya az iskolavezetésnek.

A dühös hangvételű levél így folytatódik: „Ezt legalább két osztállyal megcsináltatták, és azért tudtam meg, mert a lányommal nyíltan beszélgetünk, de vannak diákok, akik csendben szenvednek a depressziótól. Akárki is találta ki a feladatot, sürgősen vissza kellene mennie a tanárképzőbe.”

Carolyn Roberts, iskolaigazgató a válaszában elismerte, hogy az irodalomtanár hibázott, bocsánatot kért az összes érintettől, és megígérte, hogy nem fog többé hasonló eset történni.

(via The Independent)

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik