Élet-Stílus

Felszólalás közben szoptatott egy parlamenti képviselő

Larissa Waters, az ausztrál parlament zöldpárti képviselőnője szeret tabukat döntögetni, ha a munkájáról és az anyaságról van szó. Nemrég azzal szerzett magának hírnevet, hogy ő lett az első politikus, aki a parlamentben szoptatott, amit most azzal fejelt meg, hogy elsőként tette ezt parlamenti felszólalás közben.

Waters az eset után közleményt adott ki, amiben azt írta, hogy két okból szoptatott az ülésen. Ezek közül az első és legfontosabb, hogy a kislánya, Alia éhes volt. A másik pedig az, hogy szeretett volna tenni azért, hogy a szoptatást végre mindenki annak lássa, ami: egy teljesen, hétköznapi, természetes emberi tevékenységnek.

„Amikor a nők dolgoztak, mindig hátrahagyták a gyermekeiket, ami lehet, hogy a munkahelyükön kifizetődött, de otthon biztosan nem. Remélem segítettem abban, hogy a szoptatás teljesen normális dologgá váljon, és eltűnjön minden ráragadt stigma.

Remélem minden nőhöz és minden anyához eljut az üzenet, hogy helyük van a hatalom olyan központjaiban, mint a parlament.”

(via Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik