Élet-Stílus

Végre megoldották a nagyvárosok legszorítóbb problémáját

Ha nagyvárosban jár az ember, előbb-utóbb utol fogja érni egy komoly probléma. Vagyis utol fogja érni a szükség, a természet hívása, és az fog számára megoldhatatlannak tűnő problémát okozni, hogy találjon egy helyet, ahol könnyíthet magán.

Mehet vendéglátóhelyre, hogy kényszeredett mosollyal arcán valamit gyorsan elfogyasztva jogosulttá váljon a mosdó használatára, ha szerencséje van, talán talál egy bevásárlóközpontot, amire sokkal még mindig sokkal nagyobb az esélye, mint egy közintézményben, mondjuk egészségügyiben olyan mellékhelységet találni, amelyikben van vécépapír és szappan.

Úgy tűnik, hogy tengerentúlon sem sokkal rózsásabb a helyzet, erre enged legalábbis következtetni, hogy egy cég meglátta a rést a New York-i közvécépiacon. A toalettpapír-gyártó Charmin olyan szolgáltatást dolgozott ki, melynek segítségével bárhol, bármikor ki lehet menni egy higiénikus, mindennel felszerelt mosdóba. Illetve majdnem bárhol, és majdnem bármikor.

A Van-GO egy teherautó platóján kialakított mobilvécé, amit az ember egy okostelefonos applikációval oda rendelhet, ahol éppen szüksége van rá. Vagyis az ahhoz legközelebb eső helyre, ahol a jármű le tud parkolni.

A szolgáltatás promóciós célokat szolgál, ezért sajnos csak ideiglenesen, mindössze két napig, június 21-én és 22-én elérhető Manhattanben. Pedig igény volna rá. A magyar városokban is.

(via Mashable)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik