Élet-Stílus

Egy nyugalmazott rendőrségi szakértő elárulta, hogyan lehet átverni a hazugságvizsgálót

A legegyszerűbb persze úgy élni, hogy ne keveredjünk olyan szituációba, hogy rákössenek egy hazugságvizsgálóra, de ha véletlen úgy alakulna a dolog, akkor íme, pár tipp az átveréshez.

A hazugságvizsgálatok még a mai napig használatban vannak egyes hivatalos szerveknél, annak ellenére, hogy rengeteg vizsgálat és tanulmány kimutatta már, hogy a módszer közel sem 100%-os. A hazugságvizsgálóra kötött ember ugyanis tud olyan életfunkciókat produkálni, amely arra utal, hogy az egyén hazudik, holott a valóság az, hogy egészen biztosan igazat mond. A nagy stressz miatt a poligráfos vizsgálat hozhat olyan torz eredményt, ami nem tükrözi a valóságot, ám ez azt is jelenti, hogy mi magunk is megzavarhatjuk a gépet.

Tisztában van ezzel a nyugalmazott szakértő, Doug Williams is, aki 1972-ben csatlakozott az oklahoma-i rendőrséghez. Williams később a hazugságvizsgálatokra specializálódott, az évek alatt szakértőjévé vált a témának. Az egykori rendőr elmondta, hogy a szenzorokat a kontrollált légzéssel meg lehet téveszteni, de az életfunkcióival nem lehet mit tenni, a pulzust és a vérnyomást nehezen lehet átvágni.

De nem lehetetlen.

Williams elmesélte, hogy egy délután a volt kollégjával a csaló módszerekről kezdett beszélgetni, amikor az egykori rendőrtársa elmesélt neki egy meglehetősen fura eljárást. A korábbi rendőr szerint nyugodt, vagyis igazmondó adatok csalhatók ki a gépből, ha a vizsgált személy összeszorítja a záróizmait.

Williams állítása szerint ki is próbálta a nem mindennapi módszert, ami nem kis meglepetésére tökéletesen működött. A kapott adatok hazugság esetén is tökéletesek maradtak. Ehhez azonban hozzá kell tennünk, hogy ezt észrevétlenül és nyugodt légzéssel kell végrehajtani, amihez komoly gyakorlatra van szükség.

Mirror

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik