Élet-Stílus

Egy nyugalmazott rendőrségi szakértő elárulta, hogyan lehet átverni a hazugságvizsgálót

24.hu
24.hu

2017. 06. 19. 17:12

A legegyszerűbb persze úgy élni, hogy ne keveredjünk olyan szituációba, hogy rákössenek egy hazugságvizsgálóra, de ha véletlen úgy alakulna a dolog, akkor íme, pár tipp az átveréshez.

A hazugságvizsgálatok még a mai napig használatban vannak egyes hivatalos szerveknél, annak ellenére, hogy rengeteg vizsgálat és tanulmány kimutatta már, hogy a módszer közel sem 100%-os. A hazugságvizsgálóra kötött ember ugyanis tud olyan életfunkciókat produkálni, amely arra utal, hogy az egyén hazudik, holott a valóság az, hogy egészen biztosan igazat mond. A nagy stressz miatt a poligráfos vizsgálat hozhat olyan torz eredményt, ami nem tükrözi a valóságot, ám ez azt is jelenti, hogy mi magunk is megzavarhatjuk a gépet.

Tisztában van ezzel a nyugalmazott szakértő, Doug Williams is, aki 1972-ben csatlakozott az oklahoma-i rendőrséghez. Williams később a hazugságvizsgálatokra specializálódott, az évek alatt szakértőjévé vált a témának. Az egykori rendőr elmondta, hogy a szenzorokat a kontrollált légzéssel meg lehet téveszteni, de az életfunkcióival nem lehet mit tenni, a pulzust és a vérnyomást nehezen lehet átvágni.

De nem lehetetlen.

Williams elmesélte, hogy egy délután a volt kollégjával a csaló módszerekről kezdett beszélgetni, amikor az egykori rendőrtársa elmesélt neki egy meglehetősen fura eljárást. A korábbi rendőr szerint nyugodt, vagyis igazmondó adatok csalhatók ki a gépből, ha a vizsgált személy összeszorítja a záróizmait.

Williams állítása szerint ki is próbálta a nem mindennapi módszert, ami nem kis meglepetésére tökéletesen működött. A kapott adatok hazugság esetén is tökéletesek maradtak. Ehhez azonban hozzá kell tennünk, hogy ezt észrevétlenül és nyugodt légzéssel kell végrehajtani, amihez komoly gyakorlatra van szükség.

Mirror

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.